Tengernyi megcsalásos sztori szól arról, hogy a nőnek gyakran fájt a feje, fáradt volt, nem volt kedve a szexhez és ezért megcsalta a párja. Mintha mindez elegendő ok lenne a hűtlenségre. Ha pedig nem léptek félre a pasik, folyton frusztráltak, mert az asszony elhanyagolja őket, és ez kérem szépen, micsoda dolog! Na, de mi a helyzet fordított esetben? Mikor a férfinak „fáj” állandóan a feje?

 

 

pasinak nincs kedve 01

 

Meglepődtem. Egyre több ezzel kapcsolatos kérdést láttam különböző női csoportokban. Innen-onnan hallottam is. A probléma ugyanaz: mit tegyen a nő, ha a pasinak nincs kedve szexelni? Állandóan arra hivatkoznak, hogy fáj a fejük, fáradtak, rossz, stresszes, peches, meg mindenféle napjuk van, a lényeg: nincs kedvük az együttléthez.

 

Ez történt Emesével is. Harmincas évei végén járó, egészséges vágyakkal megáldott nő. A párja vele egykorú, aki szellemi munkát végez, gyakran otthon, tehát Emese szerint nem lehet a testi kimerültségre fogni a gyakori „fejfájást”.

 

„Összességében nézve, abszolút jó a kapcsolatunk Ákossal. Csak éppenséggel az utóbbi hónapokban azt vettem észre, hogy mikor közeledni próbálok hozzá, elutasít. Nem minden esetben, de elég gyakran megtörténik, holott korábban kifejezetten aktív nemi életet éltünk és nem egyszer ő kezdeményezett. De mostanában olyanokkal jön elő, hogy fáj a feje, fáradt, nyűgös, inkább majd holnap és így tovább. Természetesen a legtöbbször próbálok neki kedvet csinálni hozzá és nem ajtóstul rontok a házba, de akár reggel, délután vagy este próbálkozom: megkapom, hogy most nem jó, majd máskor.

 

Persze, először arra gondoltam, nem kíván, nem tetszem neki. Aztán felmerült bennem a gyanú, mi van, ha van valakije, bár ennek kicsi volt az esélye, mert soha nem adott okot arra, hogy kételkedjek benne és tudom, hogy hűséges. Különben is akárhányszor elé tártam a problémámat, hol dühösen, hol nyugodtan, ő azzal jött, nincs miért aggódnom. Csak egyszerűen tényleg nem érzi jól magát vagy nincs kedve. Van, hogy egyszerűen csak pihenni, olvasni, filmet nézni szeretne. Remek, én meg szeretkezni akarok, gondoltam ezt már akkor is magamban.

 

pasinak nincs kedve 02

 

Nem is olyan régen összevesztünk, amikor végre valahára ő kezdeményezett, de bevallom, én meg dacból elfordultam tőle. Na, akkor aztán jött a pasi hiszti! Szót, szót követett és ő azt hozta ki a legvégén, hogy én álljak a rendelkezésére, mikor ő akarja, hiszen ez a nő dolga. Az viszont, teljesen rendjén van, ha neki nincs kedve hozzá. Azóta sem sikerült megemésztenem ezt a beszólását.”

 

Idekattintva olvashatsz arról, hogyan tette tönkre majdnem egy pár kapcsolatát a depresszió.

 

Emese nem az egyedüli nő, aki ilyen helyzetben találta magát.

 

Természetesen mindenkit meg lehet érteni. Azt is, aki tényleg fáradt vagy valóban nincs kedve, ahogy azt a személyt is, aki viszont szeretkezésre vágyik. Egyedül két dolog biztos: ha valakinek nincs kedve hozzá, arra nem lehet ráerőltetni a szexet, valószínűleg azzal csak többet ártana az embernek és a kapcsolatnak, mintsem használna.

 

A másik pedig: ezért nem szabadna senkit sem megcsalni. Nem mintha Emesééknél ez felmerült volna. De volt benne neheztelés, harag, a sokadik elutasítás miatt, ahogy a férjében is. A megoldás az, hogy beszélnek az igényeikről és megoldást találnak rá, legalábbis két érett ember ezt teszi.

 

pasinak nincs kedve 03

 

De ami Emesét kiakasztotta, az a szexista megjegyzés, hogy a nő igenis elégítse a férfi vágyát, mert az a dolga, arra való. Ha csak nem egy gumibabát vett feleségül, ez egyáltalán nincs így és érthető, ha ezen Emese vagy bármely más nő felháborodik. Ennyi erővel azt is lehetne mondani, miszerint a férfiak szexmasinák, tegyék a dolgukat.

 

Megértésre és érett kommunikációra lenne szükség, nem pedig sértegetésre vagy gyerekes hisztizésre. Kismillió oka lehet annak, ha valakinek épp nincs kedve a szexhez. Nem állatok, nem is gépek vagyunk, rengeteg fizikai és lelki tényezőnek kell találkozni ahhoz, hogy az embernek kedve legyen hozzá. Senkitől sem lehet elvárni. Rá kell jönni az okra vagy egyszerűen elfogadni, ha két ember szereti, tiszteli és becsüli egymást.

 

 

Amennyiben tetszett a cikk, látogasd meg facebook oldalunkat és nyomj rá egy lájkot, hogy első kézből értesülhess az újdonságainkról! Ezen kívül szeretettel várunk Téged a csoportunkba is, ahol meg tudjuk beszélni a téma összes részleteit egy remek társaságban, még akkor is, ha nem értesz vele egyet. 

 

Ha tetszett a cikk, akkor ez is tetszeni fog:

 

Nem számít, milyen régóta vagyunk együtt: emlékeztess arra, mennyire szeretsz!

 

 TÁMOGASSUK EGYMÁST!

 

Mint azt bizonyára ti is tudjátok, a jelenlegi járványhelyzet sokakat megvisel, ahogy a magazinokat is. Sajnos mi sem vagyunk kivételek. De igyekszünk a nehézségek ellenére is kitartani és minden körülmény ellenére, továbbra is a maximumot nyújtani nektek, minőségi cikkekkel szórakoztatni, informálni benneteket.

 

Ezért arra kérünk titeket, kedves olvasóinkat, hogy támogassatok bennünket! Az alábbi számlaszámon tudjuk fogadni a felajánlásokat, amelyek hozzásegíthetnek bennünket a magazin fennmaradásához.

 

Cserébe ígérjük, hogy a tőlünk telhető legjobbat nyújtjuk nektek!

 

Bankszámlaszám: 10918001-00000025-99320004 (UniCredit)

 

Cégnév: Mega-Invest Ingatlanközvetítő és Tanácsadó Korlátolt Felelősségű Társaság

képek: freepik

Pin It
Váltás teljes nézetre!
Az oldal tetejére!