Sokunk fejében ott motoszkál a kérdés, hogy vajon tényleg van-e igaz lelkitársunk, valóban létezik-e a nagy Ő. A válasz nem egyszerű, hiszen mi magunk is folyamatosan változunk, így aki esetleg 5 éve az ideálunk volt, a jelenben már nem feltétlen.

igazi1

Forrás: http://panele.it/

Amikor több párkapcsolaton vagyok túl, kissé fáradtnak, csalódottnak érezzük magunkat. Kérdésünk szempontjából teljesen mindegy, hogy miért történt a szakítás, hiszen ha mi vetettünk neki véget, akkor nekünk nem volt megfelelő, ha partnerünk, akkor pedig neki nem volt tökéletes. Az Igazi fogalmába viszont nem fér bele, hogy ő ne szeressen olyan mértékben, vagy ne tudjon elfogadni tökéletesen, mint ahogy azt mi felé tesszük, tettük. A nagy Őnek tehát nem csak a mi elvárásainknak kell megfelelnie, hiszen ahhoz, hogy az egész hibátlanul működjön, ennek visszafele is igaznak kell lennie.

Az Igazi alatt egy olyan személyt értünk, akivel minden területen összeillünk, és ha a szenvedélyes szerelem el is múlik, akkor is megmarad a vonzalom és a szeretet. Egy párkapcsolatnak több szempontnak kell megfelelnie ahhoz, hogy jól működjön. Fontos azonban, hogy ezek csak belsőséges dolgokra vonatkoznak, a körülményekre nem. Ha mindkét fél érdemesnek érzi arra a másikat, hogy küzdjön érte, akkor a körülöttük felmerülő problémákat meg tudják oldani, azok nem mérvadóak kapcsolatukat figyelembe véve. Legyen szó anyagi, családi vagy akármilyen bonyodalomról, az mind csak külsőség. Amennyiben mindezek elhatalmasodnak rajtunk, képtelenek vagyunk kezelni a konfliktusokat, akkor szinte biztos, hogy nem illünk össze partnerünkkel. A konfliktuskezelési módszereken persze lehet dolgozni, de ha alapvetően az értékrendünk tér el, akkor teljesen felesleges. 

 

igazi2

Forrás: http://www.aftenposten.no/

A tökéletes párkapcsolat nem merül ki abban, hogy jól érezzük magunkat a másikkal. Hajlandóak kell lennünk arra, hogy ne csak a jó dolgokban, hanem a rosszakban is egyenlő mértékben osztozzunk. Ahogy a saját gondjaink megoldásába is bevonjuk párunkat, úgy ezt nekünk is meg kell tennünk felé. Habár, ha ténylegesen megtaláltuk az Igazit, akkor ez nem teher, nem odafigyelés kérdése, mivel ösztönösen jön, egyszerűen érezzük, ha gond van. Főleg, mi nők, elég empatikusak tudunk lenni, így könnyen bele tudjuk magunkat képzelni szerelmünk helyzetébe, átérezni az esetleges problémáit. A rossz tapasztalatokból adódóan sokan azt gondoljuk, a férfiak erre nem képesek, őket nem tudja érdekelni igazán, hogy mi történik a másikkal. Ez azonban tévedés, ne általánosítsunk. A férfiak sem mind egyformák, és mivel érzelmeik tekintetében sokkal zárkozóttabbak, így rengeteg mindent másként adnak a tudtunkra. Sokszor észre sem vesszük, hogy milyen érzékenyek is tudnak lenni, és milyen könnyen a lelkükbe tudunk taposni. Lehet, hogy nekik nem tragédia, ha mondjuk betörik a körmük, fáj és nem mellesleg mindenbe beleakad, de például rosszul eshet, ha nem köszönjük meg, hogy szabadnapjukon takarítottak, rendbe tettek ezt-azt. Nőkként viszont mi ezekre a dolgokra nem várunk visszajelzést, maximum arra, hogy ízlett-e az ebéd vagy a vacsora. Ha megköszönjük a segítségüket, valószínűleg azt vágják majd rá, hogy „semmiség” vagy „alap dolog”, de igenis szükségük van a pozitív visszajelzésekre, mint mindenkinek, csak nem ugyanazokon a területeken.

Azért nem könnyű megtalálni az Igazit, mert a mai rohanó világban nem tudunk kellő időt és figyelmet fordítani egymásra. Lehet, hogy észre sem vesszük, de már jelen van az életünkben a nagy Ő, csak éppen nem értjük meg a személyiségét, a gesztusait. Nem szabad elhamarkodottan dönteni, és kizárólag saját magunkból kiindulva letsztázni, hogy a másik mit, miért tesz a másik. Ahhoz tehát, hogy rátaláljunk a tökéletes emberre, akivel le tudjuk élni az életünket, magunkat is meg kell ismernünk, a motivációinkat, a cselekedeteink mozgatórugóját, hogy pontosan tudjuk, milyen társra van szükségünk, és mindezt hogyan tudjuk viszonozni felé. Ha kellőképpen nyitottak vagyunk, akkor az Igazi igenis létezhet, nem csupán naiv álomképként.

 

 

Váltás teljes nézetre!
Az oldal tetejére!