Leginkább a félénkebb embereknél mutatkoznak meg az alábbi dolgok, ráadásul úgy, hogy visszatartják és elfojtják az érzelmeiket. Ez bizony hatalmas probléma, mert így egy idő után tényleg arra eszmél fel, hogy egyedül van és senki sincs a környezetében, aki egy kicsit is támogatná. De pont az alábbiak miatt belőlük válnak majd a legsikeresebb és legmeghatározóbb személyiségek...Hogyan?

 

 

Kép: pixabay.com

 

Először azt figyeld meg, hogy ha nem is keresed az értékes beszélgetéseket és a társaságot, akkor miért okoz örömet az, ha munka után este leülsz a gép elé és ismeretlen emberekkel csacsogsz a facebookon? Mert egy érdekes (olykor érdektelen) posztok alá is oda kommentelsz valamit, hiszen legbelül vágysz a kommunikációra, de ha ezt már egy virtuális tér adja meg neked, akkor nagyobb a baj, mint gondolnád.

 

Régebben minden kommunikációs eszköz társasághoz volt köthető, amit mindig jóízűen élveztél is. Te is emlékszel rá, ha egy kicsit megerőlteted magadat, ugyanis ezek voltak a családi és a baráti ebédek, vacsorák. Milyen jók is voltak a napközis élmények az alsóbb sulikban. Ott mindig jókedvvel telt minden és jó beszélgetések mentek mindig. De mostanra egyedül lettél! Még ha kapcsolatban élsz, akkor is sűrűn előfordul, hogy egyedül eszel. Amikor ezt látják mások, még arra is hajlamosak, hogy ezt elítéljék, megítéljék úgy, hogy semmit nem tudnak arról, mi annak az oka, hogy egymagadban ücsörögsz ott. Tedd a szívedre a kezed! Te is ítéltél már meg olyat, aki egyedül folytatta a tevékenységet?

 

Ezek a szituációk akkor a legérdekesebbek, amikor egy barátnőddel teszed ugyanezt. Ti ugyan jól mulattok a kajáldában és ugyanúgy kibeszélitek a veletek szemben ülőt, de ha te lennél az ő helyében mi járna a fejedben? Hisz nagy valószínűség szerint ő tökéletesen érzi és tudja, hogy róla van szó, ami a belső értékeit csak még jobban lejjebb tapossa. Te mit éreznél hasonló helyzetben?

 

Kép: flickr.com

 

Aki hasonló mentalitással rendelkezik az hajlamos beleszaladni olyan konfliktusokba, amit ő igazából nem is vesz észre, hiszen más mentalitással rendelkezik. De ez a másik félnek rettentő nagy bosszúsággal jár és még az is lényegtelen onnantól kezdve, hogy ki kit bosszant. Mindenkinek megvan a saját világa és ez így is van rendjén, de ha nem tartod tiszteletben a másik álláspontját és rosszindulatú hozzászólásokkal reagálsz véleményére, akkor már megint nem beszélhetünk kommunikációról. Ez önös érdekű álláspont, ami borzasztó negatív utóhatással bír. Valakik sajnos ezt tudatosan is csinálják, de most ne róluk beszéljünk! Vegyük észre magunkban, hogy megjelent ez a hozzáállás és akkor mindent előnyünkre tudunk fordítani. Egyszerűbb, mint gondolnánk.

 

Nem arról van szó, hogy akkor hallgatni kell, nyelni nagyokat és elfogadni a másik véleményét, még akkor is ha tudod, hogy hülyeséget mond, hanem ésszel megfordítani okos érvekkel, hogy megértse: igazad van. És ott a sikerélmény mindkét fél részéről, de a győzelem a tied.

 

Idővel azt fogod majd észrevenni, hogy te osztod a kártyákat és a te szabályaid szerint játszanak az emberek. És itt a különbség egy bűnös és szándékos manipuláció és saját magad fejlődésének effajta eredményének elérése között. Utóbbi a te érdemed, de abból a másik is profitál valamilyen szinten, hiszen ez a korrektség.

 

Támadások persze folyamatosan fognak érni emiatt, hiszen mások szemében ez bizony bűnös dolognak számít majd. Pedig ez sokkal inkább bölcs cselekedet és ha valakitől nem akarsz valamit, akkor azt őszinteséggel simán tudod kezelni, lelkiismeret furdalás nélkül.

 

 

Amennyiben tetszett a cikk, látogasd meg facebook oldalunkat és nyomj rá egy lájkot, hogy első kézből értesülhess az újdonságainkról! 

 

 

 

Pin It
Váltás teljes nézetre!
Az oldal tetejére!