Sokan sajnos úgy gondolják, hogy csak párban szép az élet. A kedvesünkkel andalogni a tengerparton, várost nézve, a hotelben élvezni a wellness körülményeket. Tény és való, csodás dolog, ha az embernek van egy párja, akivel megoszthatja az életét, az idejét, az utazás élményét. Ezek szerint, ha az ember lánya, fia éppen egyedülálló, ne is menjen sehova? Rohadjon a négy fal között nyáron?! A fenéket! Igenis mindenkinek jár a szabadság és utazás! Hadd vezesselek rá arra, miért ne mondj le a nyaralásról!

 

egyedul nyaral 01

 

Kép: Freepik.com

 

A pihenés, a kikapcsolódás, mindenkinek jár. Ezzel egyetértesz, ugye? Egész évben gürizel, lenyomod a 8 órádat vagy akár többet is a munkahelyeden, pénzt keresel, elviseled az esetleges hülye főnöködet, az idegesítő kollégáidat vagy a borzalmas ügyfeleket, vásárlókat. Ne mond azt, hogy beéred azzal a heti két nappal, amit jó esetben otthon töltesz! Igenis szükséged van arra, hogy kivedd a szabadságot, ami jogilag is jár neked és eltűzz egy hétre valahova! Úgyhogy ne légy olyan jó fej a munkaadókkal, hogy elsusmusolod a szabit, átcsúsztatod a következő évre, kikéred pénzben vagy télen egy hetet otthon töltesz, amikor gány idő van. Ne akarj ennyit túlórázni! Lehet, hogy azt mondod, hogy „inkább most, amíg nincs párom” és hogy utána ráérsz kivenni a szabit meg kevesebbet dolgozni. Nem, nem érsz rá! Most jön a nyár, most kell kivenned és pihenned. Most kell kivágnod magadat a napra feltöltődni meg a lábadat áztatni a vízben. Most kell felfedezned egy másik ország városát, most kell kocsiba pattanod vagy repülőre és világot látnod. Ne azzal törődj, hogy majd mi lesz, mert kitudja mikor találsz párt és akkor nem üt-e be más krach, ami megakadályoz abban, hogy szabit vegyél ki. Neked a MOST-ról kell döntést hoznod, most kell kitalálnod milyen élményekkel töltöd meg az életedet.

 

egyedul nyaral 02

 

Mert az élet rövid. Lehet, hogy szép vagy és fiatal vagy már középkorú. Élményeket mindig most kell szerezni. Ne távoli időpontokra és lehetséges párokra várj, mert akkor el fog menni melletted az élet és hidd el, rohadt szomorú leszel idősebb korodban, mikor arra kell rádöbbenned, hogy nem éltél. Ezért ne halaszd el, amire a jelenben van lehetőséged. Hiszen lehetőséged mindig van, csak neked kell olyan bátornak lenned, hogy elhagyod a komfortzónádat!

 

Ne gondolj arra, hogy mégis mit fognak szólni mások. „Úristen, egyedül utazik, de szegéééény…” vagy „Úgy sajnálom, biztos magányos….” Egyfelől szerinted pont ezeken jár az emberek feje, hogy téged sajnáljanak? De ha mondjuk igen, akkor is, mit törődsz velük? Az ő agyuk van ennyire beszűkülve, hogy csak párban tudják elképzelni az életüket és elfelejtették, milyen jó néha egyedül lenni, szabadon, azt tenni, amit az ember akar. Amikor te szíved szerint Rómába mennél, de a pasid azt mondja, hogy fúj, nem akar külföldre mennél. Amikor te a legszívesebben egy hétig csak pihennél a tengerparton, de a párod azt mondja, hogy az uncsi és menjetek várost nézni. Érted? Senki sem mondja meg, hogy mit tehetsz vagy mit nem. Hova menj és mit csinálj! Mindent úgy szervezel meg, ahogy akarsz!

 

 

egyedul nyaral 03

 

Úgyhogy ne érd be annyival, hogy jól van, akkor otthon csövezel egy hetet. De nem ám! Igenis fogd meg magad és irány külföld vagy ha szörnyen bátortalan vagy egy idegen országban egyedül lenni vagy nem tudsz semmilyen nyelvet, legalábbis nem vagy biztos az angoltudásodban, akkor minimum itthon menj el valahova! Csak könyörgöm, ne otthon töltsd azt az egy hetet vagy másfelet, amennyit kiveszel! Otthon nem tudsz annyira kikapcsolódni, mert akkor a házi tevékenységek törnek rád. El kell menni bevásárolni, takarítani és ha már otthon vagy, van időd átrendezni a lakást meg kifesteni. Felejtsd már el kicsit a kócerájodat! Szakadj el tőle pár nap erejéig és élvezd, hogy egy másik környezetben vagy és ahol esetleg kiszolgálás is van, de legalábbis miért ne tehetnéd meg, hogy egy hétig akár gyorskaján élsz vagy étterembe jársz? Hát ennyit is sajnálsz magadtól? A pihenést, az utazást, az új élményeket?

 

Aztán csodálkozol, hogy elégedetlen, boldogtalan és örökké stresszes vagy! Nem csodálom, hiszen ezek szerint nem sok jóval ajándékozod meg magad. Pedig ez lenne a minimum, hogy megnyaraltatod a lelkedet, hagyod a testedet és a lelkedet feltöltődni. Kalandokba keveredsz! Ne félj már tőlük annyira! Amikor attól parázol, hogy elveszel, hogy kirabolnak, és kitudja milyen szörnyűségek és kellemetlenségek érhetnek egy magányos utazót, jusson eszedbe az is, hogy mennyi minden jó is történhet veled!

 

egyedul nyaral 04


Lehet, hogy elveszel Madrid belvárosában, de egy jóképű spanyol útbaigazít és kitudja nem lesz-e belőle egy hetes nyári szerelem vagy nem szövődik-e belőle egy kiváló barátság! Vagy az is lehet, hogy rábukkansz valamire, amire régóta vágytál, kipróbálod a tangót és rájössz, hogy az életed szerelme és új értelmed ad a létezésednek! Nem tudhatod, mennyi minden vár rád! Bármi megtörténhet veled és talán azok az élmények nem csak egy hét erejéig töltenek fel, hanem egy egész életre! Ahelyett, hogy a közösségi oldalakon azt bámulod kinek mennyire jó, hogy a barátnőd a párjával Korfun nyaral vagy, hogy az idegesítő és ronda kolléganő is a tengerparton virít a pasijával, inkább kapd össze magad és vágj bele te! Élj egy kicsit!

 

Biztosítsd be magadat amennyire tudod, és vágj bele! Persze ha nagyon-nagyon félsz vagy túlontúl szociális alkat vagy, akkor legalább a legjobb barátoddal vagy egy rokonoddal indulj el. De elhiheted, igenis meg van a szépsége és a varázsa annak, ha nem másokra vársz, hanem egyedül veselkedsz neki az útnak! De ne azzal az érzéssel a szívedben, hogy úgyis rossz lesz meg egyedül leszel. Úgy kell neki menned, hogy ez lesz életed legfantasztikusabb kalandja! Megfogod látni, utána még a munkához is meg jön a kedved és ahhoz, hogy itthon is kivirágozz, mert bizony létezik élet egyedül is, méghozzá nagyon is jó!

 

 

Amennyiben tetszett a cikk, látogasd meg facebook oldalunkat és nyomj rá egy lájkot, hogy első kézből értesülhess az újdonságainkról! Ezen kívül szeretettel várunk Téged a csoportunkba is, ahol meg tudjuk beszélni a téma összes részleteit egy remek társaságban, még akkor is, ha nem értesz vele egyet. 

 

Ha tetszett a cikk, akkor ez is tetszeni fog:

 

Vonzd be életedbe a szerelmet ezzel az 5 spirituális módszerrel

Váltás teljes nézetre!
Az oldal tetejére!