Nemcsak magamnál, hanem más erős embereknél is megfigyeltem. Magas érzelmi intelligenciával rendelkezünk, empatikus, segítőkész, csupa szív alkatok. Nem felvágásból, fényezésből írom, csak tisztában vagyunk az értékeinkkel Mégis azt tűnt fel, hogy mindezek ellenére a problémás, bonyolult, mérgező, egyszóval nehéz embereket vonzzuk.

 

 

 

nehezeset 01

kép: pinterest

 

Kemény leckéket kaptam már az élettől. Ezért is tartok ott, ahol. Emiatt is mondhatom el magamról: igen, erős ember vagyok. Persze a munka nem áll meg és tovább dolgozom magamon, hiszen mindig van hová fejlődni. De kezd kissé fárasztó lenni, hogy újra meg újra ugyanazt a típust vonzom be.

 

Eleinte ritkán mutatkozik meg, kivel is van igazán dolgozom. Bár előfordult már olyan, hogy egy randin az első fél órában levágtam, hogy baromi nehéz esettel van dolgom. Aztán sikerült kapcsolatot kialakítanom. Eleinte minden rózsás volt, úgy tűnt: végre a felszín alatt is egy pozitív, érző lélek, magas érzelmi intelligenciával rendelkező ember rejlik. De hónapokkal később kiderült, hogy tévedtem.

 

Miután már volt két ilyen hosszabb, durván kihasználó, nárcisztikus kapcsolatom, azóta nem engedem, hogy ismét csapdába essek. Tehát, amint nyilvánvaló válik: egy újabb érzelmileg roncs, önbizalomromboló akadt a horgomra, inkább elköszönök. Már elég érett vagyok ahhoz, hogy tudjam: nincs értelme ezeknek a kapcsolatoknak. Évek múltán sem változtak, én viszont tönkre mentem mellettük.

 

Arról, hogy milyen egy nárcisztikus ember, idekattintva olvashatsz.

 

Ők sarkalltak arra, hogy jobb legyek. Én legyek az első helyen az életemben, az én személyes boldogságom. Ha nem szeretem és becsülöm magamat eléggé, akkor más sem fog. Megtanultam tisztelni a vágyaimat és a határaimat. Mégis, több évnyi eltökélt tanulás és fejlődés után is ezt a típus vonzom.

 

nehezeset 02

 

De nem csak a szerelemben, bár tény, hogy ott a legkellemetlenebb. A munkahelyemen is rendszeresen megtalálnak az ilyen emberek. Már egy ideje tisztán látom, hogy a barátaim között is több energiavámpír és nárcisztikus hajlamú ember van. Olyan, mintha mindenki az én véremet akarná szívni. Mintha az lenne rám írva: itt a balek, tessék, csak tessék!

 

Pedig már felismerem őket és képes vagyok a magam érdekében nemet mondani az olyan kapcsolatokra, amelyek nem támogatnak, nem adnak hozzá az életemhez, csak elvesznek belőle. Már nem akarom megmenteni mindenáron a környezetemben élőket, nem kívánok mások lelki szemetesládája lenni. Mégis, továbbra is rendszeresen fennakadnak a hálómon a paraziták.

 

Bevallom, sokszor büntetésként éltem meg ezeket a viszonyokat. Néha azt hittem, hogy nem érdemlek jobbat. Felesleges küzdenem, változnom, mert úgyis csak ilyenek fognak jönni és egyszerűen el kellene fogadnom. Mégis, minden esetben felébredt bennem a vágy: ezt nem érdemelhetem. Ennél jobb jár!

 

Szóval csak arra tudok gondolni, még mindig van mit tanulnom. Még mindig van, amit csak ezek az emberek taníthatnak meg. Más okot nem tudok elképzelni, ami miatt csak őket vonzom. Már lemerültem lelkem legmélyebb bugyraiba, felismertem a gyerekkorromból hozott mintákat, amelyek az ilyen kapcsolatok fojtogató ölelésébe taszítottak.

 

nehezeset 03

 

Ugyanakkor hiszem, hogy minden egyes ember, akivel találkoztam hosszabb-rövidebb időre, az tanított nekem valamit, ahogy én is neki. Ilyen téren hiszek abban, hogy okkal találkozunk egymással és sajnos nem mindig csak azért, hogy boldogságban osztozzunk. A fájdalom, a csalódás, a bosszúság ugyanolyan tanító erővel bír. Bárhogy is érjen véget egy kapcsolat, abból mindkét fél tanul. Idővel biztosan. De nekem nem azzal kell foglalkoznom, hogy én mit taníthatok nekik vagy milyen folyamatokat indíthatok el bennük, hanem azzal: én mit tanulhatok tőlük.

 

Már tudom, hogy képes vagyok megbirkózni velük. Azt gondolom, mindenki annyi nehézséget kap a sorstól, amennyivel képes dolgozni. Úgy tűnik, az erős emberek sokat bírnak, ezért képesek újra meg újra felállni és lesznek még acélosabbak, mint korábban. Lelkileg terhelhetőbbek, ezáltal sokkal fejlettebbek is lesznek.

 

Csak remélni tudom, hogy egy szép napon eljutok arra a szinte, mikor megszűnik ez nem kívánt mágnesesség és többé nem vonzom be az életembe a nehéz eseteket. Szeretnék hinni abban, hogy mikor mindent blokkot feloldottam, minden negatív mintát felülírtam, az összes sérelmet, haragot elengedtem és lelkileg igazán erős ember lettem: végre egy pozitív emberrel találkozom, akivel könnyű lesz kapcsolódni.

 

 

Amennyiben tetszett a cikk, látogasd meg facebook oldalunkat és nyomj rá egy lájkot, hogy első kézből értesülhess az újdonságainkról! Ezen kívül szeretettel várunk Téged a csoportunkba is, ahol meg tudjuk beszélni a téma összes részleteit egy remek társaságban, még akkor is, ha nem értesz vele egyet. 

 

Ha tetszett a cikk, akkor ez is tetszeni fog:

 

A pasim önmagába szerelmes! – Veszélyes az élet egy nárcisztikus személyiség mellett

 

 TÁMOGASSUK EGYMÁST!

 

Mint azt bizonyára ti is tudjátok, a jelenlegi járványhelyzet sokakat megvisel, ahogy a magazinokat is. Sajnos mi sem vagyunk kivételek. De igyekszünk a nehézségek ellenére is kitartani és minden körülmény ellenére, továbbra is a maximumot nyújtani nektek, minőségi cikkekkel szórakoztatni, informálni benneteket.

 

Ezért arra kérünk titeket, kedves olvasóinkat, hogy támogassatok bennünket! Az alábbi számlaszámon tudjuk fogadni a felajánlásokat, amelyek hozzásegíthetnek bennünket a magazin fennmaradásához.

 

Cserébe ígérjük, hogy a tőlünk telhető legjobbat nyújtjuk nektek!

 

Bankszámlaszám: 10918001-00000025-99320004 (UniCredit)

 

Cégnév: Mega-Invest Ingatlanközvetítő és Tanácsadó Korlátolt Felelősségű Társaság

Pin It
Váltás teljes nézetre!
Az oldal tetejére!