Evelin hisz a szellemekben. Nehéz időszakon megy keresztül, két hónappal ezelőtt hunyt el imádott férje, akivel huszonkét boldog évet töltöttek együtt, mígnem váratlanul meghalt. Megállt a szíve. Egy olyan ember, aki egész életében egészségesen élt, fitt volt, tele élettel és energiával. Felesége és gyerekei számára feldolgozhatatlan a halála. Az pedig csak súlyosbítja a helyzetet, hogy Evelin úgy érzi, férje még nem ment el egészen…

 

halott ferjem jelenlete 01

Kép: youtube.com

 

Lehet, hogy két hónappal ezelőtt meghalt, de a szerelem nem halt vele együtt. Még mindig ugyanúgy szereti a férjét. Huszonhárom éves kora óta egy percig sem szűntek az iránta való érzései. Mindig azt érezte, hogy Gusztáv a lelki társa. Az első pillanatban, ahogy meglátta a falubeli ivóban egy szüreti bálon, beleszeretett. Mindig is úgy érezte, hogy közöttük sokkal több van, láthatatlan szálak kötik össze az életüket. Világ életében megbízott benne és biztonságban érezte magát. Csodálatos férj, fantasztikus barát és kiváló apa volt.

 

De már nincs közöttünk. Már nem bolondozik a gyerekekkel, nem viccelődik Evelinnel, nem bújnak össze esténként a kanapén filmet nézni. Huszonkét év egyetlen vágással véget ért. Most csak a gyász, a fájdalom, az üresség érzete van. Ha nem lenne Evelinnek a két kisfia, saját bevallása szerint elhagyta volna magát, talán még férje után is ment volna. A gyerekei tartják életben és az álmok…

Ugyanis a férje temetése óta nem telik el nap, hogy ne álmodna vele. Néha régi szép emlékeket elevenít fel, máskor pedig ott vannak egy ismerős helyen és a férje egyre csak mosolyog rá, de nem mond neki semmit. Olykor csak annyit mond: „Lini, ne gyászolj, hiszen még élek!” Gondolhatod, hogy egy-egy ilyen álom után szegény sírva ébred.

 

halott ferjem jelenlete 02

 

Máskor pedig álmodnia sem kell, és különös dolog történik. Fekszik este az ágyban és szabályosan azt érzi, hogy Guszti fekszik mellett. Csukva van a szobában az ablak mégis mintha egy kis szellő simogatná az arcát vagy a vállát. Rendrakás közben megcsapja Gusztáv kölnijének az illata. Eleinte úgy könyvelte el, hogy emlékek. Biztos csak emlékszik ezekre a dolgokra és az agya valamiért feleleveníti. De így, hogy hetek óta mindennap történik vele valami különleges élmény úgy hiszi: a férje nem távozott el. Valahol, egy másik létsíkban, talán még mindig él.

 

Egyszer csak azzal állt elő: „Szerinted bolond vagyok? Elmebetegnek tartanál, ha azt mondanám, szerintem Guszti még mindig itt van?” Vicces dolog ilyet kérdezni attól, aki szerint léteznek szellemek. „Nem, miért lenne elmebeteg?” Persze a tudomány simán megmagyarázná mindenféle pszichológiai jelenséggel és rosszallóan csettintene a nyelvével, hogy nem kellene az embernek belelovalnia magát ilyesmibe, mert így nem tud továbblépni.

 

Ám ha egyszer egyre több furcsaság történik Evelinnel! Azt meséli, sokszor már inkább hátborzongató az éjszaka közepén hallható léptek zaja, hogy a képeik, férje tárgyai máshol vannak, mint ahol voltak és állítólag nem nyúltak hozzájuk a gyerekek. Hogy ezek a tárgyak olykor maguktól leesnek. Mindez csupán a véletlen műve lenne?

 

halott ferjem jelenlete 03

 

„Szerinted olyan nagy ostobaság lenne azt hinni, hogy még mindig itt van? És ha így van, mi rossz van abban? Nem tudom, hol lenne neki jobb, a Mennyben vagy valami szép helyen odaát vagy itt a családjával. Talán aggódnom kellene, hogy nem nyugszik békében. De így viszont azt érzem, itt van velünk, csak szórakozik és bújócskázik velünk. Nem tudom, talán tényleg el kellene mennie, de olyan bűnös dolog az, hogy a családjával akar lenni?”

 

Bár sokszor a frász tör ki Evelinen, de ezeket a jelzéseket mégis megnyugtatónak ítéli. Igen, ott van a férje mellette. Még a halál sem tudta őket igazán elválasztani egymástól. Már arra is rászokott, hogy egy-egy ilyen jelzés után köszön neki, vagy azt mondja, „tudom, hogy itt vagy” meg „jó, hogy itt vagy”. Néha hangosan beszél hozzá. Biztos vannak, akik azt gondolják megháborodott. Ennyire gyászol és betegesen ragaszkodik hozzá. Valóban csak ártana magának a viselkedésével?

 

Gyerekeinek csak annyit mond, hogy az apukájuk velük van és szereti őket és gondol rájuk. Az, hogy hisz abban, hogy ott van velük, azt megtartja magának. Hátha tényleg csak képzeli. Bár sokszor a gyerekei is érdekes dolgokról számolnak be, amik tovább erősítik benne a hitet: a halott férje tovább él velük.

 

halott ferjem jelenlete 04

 

Szerinte akár igaz, akár nem, ez most így helyes. Még friss az emlék. Nem hiszi, hogy máris vadon azon kellene dolgozniuk, hogy továbblépjenek. Különben sem akarja elfelejteni. Fáj neki, hogy nem láthatja, hogy fizikailag nincs mellette, de valahol örül a szíve, mert Guszti még holtában is őket választotta és nem ment sehova. A szelleme a családjával maradt és vigyáz rájuk.

 

Érik az elhatározás Evelinben, hogy egyszer felkeressen egy médiumot vagy valakit, aki képes felvenni a kapcsolatot a szellemvilággal és elhunyt férjével. Ám ehhez még bátortalan. Neki jelenleg éppen elég a tudat, hogy nincs egyedül. A közöttük lévő kapcsolat, a szerelem olyan erős, hogy a síron túlra is kiterjed.

 

 

Amennyiben tetszett a cikk, látogasd meg facebook oldalunkat és nyomj rá egy lájkot, hogy első kézből értesülhess az újdonságainkról! Ezen kívül szeretettel várunk Téged a csoportunkba is, ahol meg tudjuk beszélni a téma összes részleteit egy remek társaságban, még akkor is, ha nem értesz vele egyet. 

 

Ha tetszett a cikk, akkor ez is tetszeni fog:

 

Ha ezeket a jeleket tapasztalod, tudd, hogy melletted van elhunyt szeretted

Pin It
Váltás teljes nézetre!
Az oldal tetejére!