Nem azért, mert mágikus úton bevonzod, bár sokszor valóban az tükröződik kifelé a világba, ami benned is van. Azt látod, meg, amit látni akarsz, hiszen számodra az a valóságos. A kérdés az: mit akarsz látni?

 

 

 

rosszat varod 01

kép: pexels

 

Agyalsz. Pörgeted az eseményeket a fejedben. Ezer elintéznivalód van ma. Nem tudod, mi lesz holnap, ezért terveket kell gyártani a jövőre. Közben fél szemmel a múltadat siratod, hogy elszúrtad a dolgokat és jó lenne kijavítani a hibákat. Azon tipródsz, vajon a párod boldog-e, mit érez, mit gondol. Vajon a barátaid tényleg rossz véleménnyel vannak-e rólad, mert harcolsz valamiért, ami szerintük hülyeség? Non-stop járatod az eszedet. És mit érsz el vele?

 

Azt, hogy be vagy görcsölve. Nem tudsz pihenni, mert folyamatos készültségben vagy. Attól tartasz, ha kicsit is hátradőlsz, beüt a krach. Hiszen már annyiszor megtörtént, nem igaz? Úgyhogy jobb 0-24-ben észnél lenni és minden eshetőségre felkészülve. Nem számít, hogy ki vagy készülve idegileg, a gyomrod pocsék, a vérnyomásod az egekben, állandóan fáj a fejed és kezdesz testi és érzelmi roncs lenni. Még EZ is jobb, mint a csalódás, a fájdalom, a kellemetlenség.

 

A félelem börtönében élsz, ahová saját magadat zártad be! Kattints erre a linkre és olvass tovább erről!

 

De hahó, te csinálod magadnak a kellemetlenséget! Hogy nem tűnik fel? Épp azzal, hogy túlagyalsz mindent. Nem mondom, hogy ne gondolkozz egyáltalán, mert az is agyatlan tanács lenne. Igen, gondolkozz, legyenek terveid, de ne pörgesd túl magadat. Mert mi történik a felforrósodott motorral? Kiég! Igen, megvan a helye a gondolkozásnak, ami valóban biztonságot adhat. Azzal, hogy terveken agyalsz, meg mindenféle lehetséges opción, valójában védeni kívánod magadat. Ezt kívánja az ösztön. Csakhogy te már nem véded, hanem pusztítod magadat.

 

rosszat varod 02

 

Még meg sem történt a baj, de te már úgy teszel, mintha megesett volna. Miért? Talán azt mondod: így kerülöd el, hogy megtörténjen. Vagy: jártam már így, úgyhogy most igyekszem elkerülni. Jó, remek, tanulj a tapasztalatból, légy előrelátó. De tudj leállni!

 

Ha nincs kapcsolatod, azon rágódsz, miért nincs, mi a baj veled. Hogyha meg van, akkor azon sopánkodsz, miért nem úgy alakulnak a dolgok, ahogy te szeretnéd. Vajon a főnök azért nem léptet elő, mert csakugyan tehetségtelen vagy? Felteszel egy rahedli kérdés és az a baj, hogy te is válaszolod meg őket. Márpedig a te életedbe már bekúszott a félelem. A sötét árnyak azt súgják neked: értéktelen vagy, nem lehet szeretni téged, azért vagy egyedül. A párod biztos azért viselkedik furcsán, mert nem szeret. Sőt: megcsal. A barátaid meg hülyének néznek és utálnak.

 

Észre sem veszed, annyira természetes, hogy rémképeket gyártasz magadnak. Bele sem gondolsz, hogy talán semmi, de semmi okod nincs rá, mégis megteszed és elhiszed őket. Hasraütésszerűen kitalálsz magadnak egy „igazságot” és fokozatosan a rabjává válsz. Bizonyítékokat keresel, hogy igazold az általad kreált valóságot. És tudod mi a legszebb? Hogy aki keresi a szart, azt talál is. Aki várja, az kap is. Ilyen egyszerű az egész.

 

Mennyit agyalsz azon, hogy megcsalnak, átvernek, hülyének néznek, nem szeretnek, és mi történik? Semmi. Egyedül a fejedben zajlanak az események. Kivéve, ha például állandóan féltékenykedsz és gyanúsítgatod a párodat. Nem biztos, hogy meg fog csalni, de mondjuk elhagy, mert az őrületbe kergeted. És mikor ez bekövetkezik, te azt fogod mondani: igazam volt, másik nő van a dologban. Önigazolásként könyveled el, holott nem történt más, mint kitaláltál magadnak egy félelmet és addig kergetted saját magadat az idegösszeomlás szélére, hogy végül a párod is sikerült lerántanod a szinted és elüldözted.

 

Nem az a baj, hogy gondolkodsz. Az a baj, hogy nem jól teszed.

 

Az is nagy probléma, hogy bizalmatlan vagy. Nem hiszel magadban, a szeretteidben, a körülményeidben. Emiatt kételkedsz másokban és találsz folyamatosan gyanús jeleket. Ahelyett, hogy megkérdeznéd őket, kitalálsz egy történetet. Ha pedig megkérdezed őket, egyszerűen nem hiszel nekik és ezzel talán keresztet is vethetsz a kapcsolataidra.

 

rosszat varod 03

 

Legtöbbször valójában egy helyben toporogsz és az élet a fejedben zajlik. Attól tartasz, hogy megtámad egy gyilkos, kirabolnak, valaki neki megy a kocsidnak vagy elkapsz egy szörnyű betegséget. Félsz, hogy kirúgnak a munkahelyedről vagy sosem valósítod meg az álmodat. Szó se róla, ez mind megtörténhet veled. De mivel lesz jobb, ha bezárod magadat a félelem kreálta börtönbe, és az elmédben megéled azt, ami nem egyezik a valósággal? Jobb lesz tőle?

 

Nem. De attól jobb lehet, ha néha kikapcsolsz. Egyszerűen elengeded a félelmet, a görcsölést és hagyod a dolgokat megtörténni. Tanulj meg kérdezni és hinni. Tanulj meg egyszerűen elfogadni. Vagy legalább azt tanuld meg, hogyan kösd le az elmédet, valami olyannal, amivel nem pörgeted túl magadat. De ne feledd: ha arra vársz, hogy valami rossz történjen veled, biztos lehetsz abban, hogy fog is!

 

 

Amennyiben tetszett a cikk, látogasd meg facebook oldalunkat és nyomj rá egy lájkot, hogy első kézből értesülhess az újdonságainkról! Ezen kívül szeretettel várunk Téged a csoportunkba is, ahol meg tudjuk beszélni a téma összes részleteit egy remek társaságban, még akkor is, ha nem értesz vele egyet. 

 

Ha tetszett a cikk, akkor ez is tetszeni fog:

 

Miért hiszi mindenki azt, hogy jobban ismer önmagamnál?

 

 TÁMOGASSUK EGYMÁST!

 

Mint azt bizonyára ti is tudjátok, a jelenlegi járványhelyzet sokakat megvisel, ahogy a magazinokat is. Sajnos mi sem vagyunk kivételek. De igyekszünk a nehézségek ellenére is kitartani és minden körülmény ellenére, továbbra is a maximumot nyújtani nektek, minőségi cikkekkel szórakoztatni, informálni benneteket.

 

Ezért arra kérünk titeket, kedves olvasóinkat, hogy támogassatok bennünket! Az alábbi számlaszámon tudjuk fogadni a felajánlásokat, amelyek hozzásegíthetnek bennünket a magazin fennmaradásához.

 

Cserébe ígérjük, hogy a tőlünk telhető legjobbat nyújtjuk nektek!

 

Bankszámlaszám: 10918001-00000025-99320004 (UniCredit)

 

Cégnév: Mega-Invest Ingatlanközvetítő és Tanácsadó Korlátolt Felelősségű Társaság

Pin It
Váltás teljes nézetre!
Az oldal tetejére!