Az igaz szerelem valóban formál, átalakít. De soha nem erőszakkal. Ahol igaz szerelem van, ott nincs szükség arra, hogy megmondjuk, milyen legyen a másik. Ott nem kell erőnek erejével elérni, hogy valaki megváltozzon. Ezért olyan különleges az igaz szerelem, mert képes a valódi elfogadásra és az átalakulásra is.

 

 

ha igazan szeret 01

 

 

Mindannyian tökéletlenek vagyunk, amikor megérkezünk egy kapcsolatba. Lehet, hogy nem egyforma szinten, de van még mit tanulunk.

 

Sokszor hallani panaszkodó nőket és férfiakat, hogy a partnerük „milyen”. Figyelmetlen, érzéketlen, önző, bunkó, iszákos, lusta, nem vágyik komoly kapcsolatra. Hosszasan lehetne sorolni a listát. Ilyenkor sokat mit csinálnak? Hagyják az egész kapcsolatot vagy megmondják a partnernek, mit tegyen. Nem egyszer, gyengéden és finom nőiességgel rávezetve, hanem rendszeresen, erőszakosan, lenyomva a torkán a tételeket. De efféle erőszak hatására még nem sok ember változott meg. Ha mégis, az később roncs lett.

 

De épp itt mutatkozik meg az igaz és a hamis szerelem közötti különbség. Az igaz szerelem egy olyan varázslatos erő, ami a legjobbat hozza ki az emberből. Önmagától akar megváltozni és jobb lenni. Nem a kapcsolat elején, hogy elbűvölje partnerét és miután megszerezte, visszaváltozik egy kiábrándító jelenséggé, aki valójában mindig is volt. Hanem folyamatosan igyekszik, akár évek múltán is.

 

Honnan tudhatod, hogy igazán szeret? Kattints ide és olvasd el!

 

Egyszerűen van azaz erő, amely motivál. Jobbra sarkall. Ez pedig igaz szerelem. Nem a fellángolás, a múló rajongás, a hamis, önző szerelem, mikor kapni vágyunk, semmint adni. Az igaz szerelemben adni akarunk és jobbá válni. Jobb emberek kívánunk lenni. Elsősorban önmagunk miatt, mert fel akarunk nőni egy komoly kapcsolathoz, ahhoz a szövetséghez, ami egy életen át tart. Készek vagyunk magunk mögött hagyni rossz, mérgező szokásainkat,  megismerni önmagunkat, megtanulni azt, aminek még nem vagyunk a birtokában: hogyan legyünk jobb partnerek.

 

ha igazan szeret 02

 

Nem akarunk már minden héten tajtrészegen vergődni a saját hányásunkban, vagy hagyni, hogy minduntalanul kiszolgáljanak, mintha óriáscsecsemők lennénk. Nemcsak elvenni akarunk, hanem adni is. Önmagunkból valami jót. Hozzátenni a kapcsolathoz. Ösztönösen vágyni kezdünk arra, hogy szeretetet, figyelmet, megértést adjunk a kedvesünknek. Nyitottak vagyunk a vágyaira, de nem a félelemtől, hanem a szeretettől vezérelve. Nem dolgozik bennünk a családból vagy előző kapcsolatokból hozott program, hogyha nem teszünk meg mindent a kedvesért, akkor el fog hagyni.

 

Minden kényszer és rettegés nélkül vagyunk képesek a változásra. Mert szívből akarjuk. Ez pedig csak úgy valósulhat meg, ha másik fél részéről is igazán szerteve vagyunk. Nem elég, ha csak az egyik fél van az igaz szerelem állapotában. Akkor lehet érett, kiegyensúlyozott a kapcsolat, ha mindkét fél igazán szeret. Márpedig az nem igaz szerelem, ahol elvárjuk a változást, ahol igazából nem is a partnert, hanem a fejünkben lévő ideáit szeretjük. Nem fog működni a kapcsolat, ha a másik azt érzi, a szerelemnek ára van. Igen, mindenkinek dolgoznia kell a kapcsolaton, ami egy folyamatos karbantartást igénylő hajó. De előbb-utóbb el fog süllyedni, ha az egyik fél azt érzi: csak akkor szeretik, ha megteszik, amit kérnek tőle. Nem lehet önmaga, hanem egy szerepnek kell megfelelnie. Nem lehet boldog az a kapcsolat és nem fejlődhet, ahol az egyik fél attól retteg: elhagyják, ha nem felel meg az elvárásoknak.

 

ha igazan szeret 03

 

Szó sincs arról, hogy egy kapcsolatban nem lehet kérni és azzal kell beérni, ami van. Lehet kérni: finoman, gyengéden, megértően. Nem erőszakkal. Nem azt éreztetve, hogy tétje van. Ha a másik szeret, meg fog hallgatni és igyekezni fog megadni, amit kérsz. De különben is: az igaz szeretet lényege, hogy odafigyelünk egymás igényeire és anélkül adunk, hogy a másiknak kérnie kellene. Persze ettől még nem leszünk gondolatolvasók és olykor befut egy kérés. Ám az igaz szerelem azt is megengedi, hogy nemet mondjuk anélkül, hogy bármi negatív következmény érne bennünket. Ahol őszinte szeretet és megértés uralkodik, ott ezt is megtehetjük.

 

Az igaz szerelem felemel, átalakít, jobbá tesz. Megéri egy elfogadó környezetben munkálkodni önmagunkon és a kapcsolaton.

 

 

Amennyiben tetszett a cikk, látogasd meg facebook oldalunkat és nyomj rá egy lájkot, hogy első kézből értesülhess az újdonságainkról! Ezen kívül szeretettel várunk Téged a csoportunkba is, ahol meg tudjuk beszélni a téma összes részleteit egy remek társaságban, még akkor is, ha nem értesz vele egyet. 

 

Ha tetszett a cikk, akkor ez is tetszeni fog:

 

Gondolatok az igaz szerelemről

 

 TÁMOGASSUK EGYMÁST!

 

Mint azt bizonyára ti is tudjátok, a jelenlegi járványhelyzet sokakat megvisel, ahogy a magazinokat is. Sajnos mi sem vagyunk kivételek. De igyekszünk a nehézségek ellenére is kitartani és minden körülmény ellenére, továbbra is a maximumot nyújtani nektek, minőségi cikkekkel szórakoztatni, informálni benneteket.

 

Ezért arra kérünk titeket, kedves olvasóinkat, hogy támogassatok bennünket! Az alábbi számlaszámon tudjuk fogadni a felajánlásokat, amelyek hozzásegíthetnek bennünket a magazin fennmaradásához.

 

Cserébe ígérjük, hogy a tőlünk telhető legjobbat nyújtjuk nektek!

 

Bankszámlaszám: 10918001-00000025-99320004 (UniCredit)

 

Cégnév: Mega-Invest Ingatlanközvetítő és Tanácsadó Korlátolt Felelősségű Társaság

 

képek: pexels

Pin It
Váltás teljes nézetre!
Az oldal tetejére!