Sokan vágyunk rá, de kevesen teszünk érte, mert olyan lehetetlennek tűnik, hogy egész héten vidámak, optimisták és motiváltak legyünk. Főleg akkor, ha már hétfőn jól kioszt bennünket a főnök vagy mert eleve olyan munkát végzünk, amit ki nem állhatunk. De jó is lenne, ha ezek ellenére egész héten derűs hangulatban lehetnénk, hogy a munkával töltött órák csak úgy elrepüljenek! Hadd segítsünk abban, hogy így legyen! Mutatunk néhány tippet, amivel vígan elérheted, hogy egész héten motivált legyél!

 

egesz heten motivalt 01

 

Kép: Pixabay.com

 

Nem kell megrémülni attól, ha vannak olyan időszakaink, amikor a legkevésbé sem érdekel a munkánk vagy amit csinálunk és robotüzemmódban igyekszünk túlélni a hetet. Elvégre sok benyomás érhet minket, aminek hatására kidurranhat a motivációs lufink. De tudni kell helyette mindig újat fújni! Ez a kulcs a történetben, hogy nem baj, ha néha elveszíted, amíg képes vagy újra és újra motiválni magad. Mert ha már nem sikerül, akkor a kiégés veszélye fenyeget, márpedig abból nagyon nehéz visszahozni az embert és az akár rá is mehet a testi és lelki egészségére.

 

Ezért nem várjuk meg, hogy bekövetkezzen! Mert tetszik vagy sem, az élethez pénz kell, amit minden tisztességes ember munkával tud megkeresni. Persze igyekszünk megválasztani, hogy olyannal foglalkozzunk, amit szeretünk, hiszen akkor többé-kevésbé öröm lehet a munka, de sajnos ez nem mindig jön össze az álommeló helyett be kell érni azzal, ami van. Márpedig úgy nem könnyű az élet 8-10 vagy akár több órában, ha olyat kell csinálni, amitől undorodunk. Ezért kell a megfelelőképpen motiválni magunkat, amikben remélhetőleg segítségedre lesznek az alábbi pontok:

 

egesz heten motivalt 02

 

1. Ne a végeredményt várd, hanem a folyamatra koncentrálj!

 

Sokaknak azért kínszenvedés a hét, mert azt várják, mikor lesz már hétvége, mikor ér véget a rázós időszak a munkahelyen, egy bizonyos projekt és így tovább. De nem túlélni, hanem megélni kell a hetet! Éppen ezért koncentrálj a mindennapokra, hogy azokat varázsold olyanná, amiben szívesen töltöd az idődet.

 

2. Támaszkodj a munkahelyi barátokra, kollégákra

 

Ahogy az iskolában is sokszor előfordul, a gyerkőc nem feltétlenül az iskola szeretetéért jár be, hanem a barátai miatt. Szívesebben gondol arra, hogy a barátaihoz készül, nem pedig az utálatos négy fal közé. Ezért kanyarodj vissza te is gyermekkorod szellemiségéhez, hogy mikor reggel eszedbe jut, hogy be kell menned a gyűlöletes melóhelyre, gondolj arra, hogy legalább ott lesznek a barátaid, vagy egy-két jó fej kolléga. Csapatban könnyebb átvészelni a napot. Úgyhogy ha nincsenek barátaid a munkahelyeden, ideje tenni ellene!

 

egesz heten motivalt 03

 

3. Találj élvezetet abban, amit csinálsz!

 

Meglehet, hogy nehéznek tűnik, de gondold át alaposan! Mi az, ami miatt szerethető az, amit csinálsz? Ha úgy érzed, neked semmi, akkor próbáld meg azt megválaszolni, hogy másnak, mi tetszhet benne! Hogy emberekkel találkozik? Sokat ülhet és nem kell ácsorogni? Hogy nyugis vagy pont, hogy pörgős? Van benne kihívás vagy legalább hallgatsz közben zenét? Amint találsz benne néhány pozitívumot, értékeld! Fedezd fel, hogy ez tényleg jó és jusson eszedbe, hogy másnak talán ennyi öröme sincs a munkahelyén.

 

4. Várd a lehetőségeket!

 

Ha pedig mégiscsak mindenáron szeretnél várni valamit, mert neked az ad löketet, akkor legalább a pozitív dolgokat várd! A meetinget, amikor elrukkolhatsz az ötleteddel vagy mikor bemutathatod a munkád gyümölcsét. Amikor a megrendelőnek átadod a csomagját, vagy amit készítettél neki. Várd a csapatépítő programokat, hogy jót mulathass, a továbbképzést, hogy fejlődhess és tanulhass! Várd a céges összejöveteleket vagy a bérpapírodat. Várd, hogy találkozhass azokkal a kedves arcokkal, akik betérnek a boltba és egy pár szót beszélgettek, vagy hogy megérkezzen az áru és pakolászhass, mert azzal is telik az idő. Mindig van mit várni és mindig van minek örülni, ha képes vagy arra, hogy megtanulj igazán örvendeni!

 

egesz heten motivalt 04

 

5. Találj ki napi kihívásokat!

 

Tudod, mivel tehetnéd izgalmasabbá a mindennapjaidat? Napi kihívásokkal! Találj ki magadnak mindennap valamit, amit megteszel! Például egésznap kedves leszel, mindenkire mosolyogni fogsz. Elhatározod, hogy szóba elegyedsz valakivel, vagy valamit másképp fogsz csinálni az eddigiekhez képest. Vagy szünetedben megtanulsz három új szót angolul, vagy elolvasol egy ismeretterjesztő cikket. Az ilyen kis apróságokkal gazdagabbá teheted a mindennapjaidat és hosszú távon az életedet is!

 

6. Amit adsz, azt kapsz!

 

Jusson csak eszedbe a Vonzás Törvénye, meg a Titok. Amit adsz, azt kapod vissza. Éppen ezért igyekezz minél több kedvességet , türelmet, megértést, segítséget nyújtani másoknak és mindig gondolj arra, hogy ezt fogod te is visszakapni! Így mikor a kollégád, a főnököd vagy egy ügyfél, vásárló felhúz és a legszívesebben elküldenéd a fészkes fenébe, akkor is erőltesd meg magad és mosolyogj és kívánj neki sok szépet jót, érts vele egyet vagy add elő azt a szerepet, amire vágyik. Mondjuk a szánod-bánod szerepet. Már elve, hogy belemész egy szerepbe, ki fog zökkenteni az idegállapotodból és meg fog nyugtatni és a büszkeséged sem fog csorbulni. Ő meg higgyen, amit akar.

 

A dolog nyitja, hogy nem erőszakkal kell rávenned magadat a motivációra. Hanem el kell érned, hogy inspiráld magad és a kellő szeretettel, izgalommal, szenvedéllyel állj a mindennapokhoz, hogy szeress benne valamit! 

 

 

Amennyiben tetszett a cikk, látogasd meg facebook oldalunkat és nyomj rá egy lájkot, hogy első kézből értesülhess az újdonságainkról!

 

Ha tetszett a cikk, akkor ezek is tetszeni fognak:

 

3 ok, amiért érdemes a munkahelyeden is motiváltnak lenned

 

Motiváció nélkül elvesztél! Ne halogass!

Váltás teljes nézetre!
Az oldal tetejére!