Vannak emberek, akik mesterei annak, hogyan érezd magad rosszul, ha beszélgetsz velük.

bizalom02Forrás: http://www.femcafe.hu/

Mindent úgy alakítanak, ahogyan nekik jó, nem törődve a másik érzéseivel, gondolataival, nézeteivel. Mindenáron manipulálni akarnak, a dolgokat ezért hazudnak, átvernek, szépítik a dolgokat. Rájuk égetek az álarcok az évek alatt, megfagyott a mosolyuk mögött nem látod a valóságot.

Néha egy ilyen emberen azt érzed, segíteni próbál, és szinte függeni kezdesz a véleményétől.

Elhiteti veled, hogy neked fontos, amit nyújtani akar. Tudat alatt megfélemlít, igyekszik mindentudónak mutatni magát.

Majd kezded észrevenni, hogy mindig minden úgy történik, ahogy neki jó, s Te egyre kellemetlenebbül érzed magad. Rosszul bánik veled, de közben úgy állítja be, hogy minden a Te hibád. Bűntudatot ébreszt benned. Azt csinálja, amit a vallásosok tesznek, és ezzel most nem akarom, vallásos olvasóimat megsérteni csak próbálok egy leendő lehetséges barátnőnek egy kis tanácsot adni. Elhiteti, hogy nála van az igazság, és nélküle nem boldogulsz. A bűntudatod pedig megteremt egy csomó nem kívánt helyzetet. 

A félelem nagy úr.

Sok szülő teszi ezt a gyermekével, sok házastárs a párjával és sok barát vagy barátnő. Sajnos ez már szinte beégett a mindennapjainkba egyenesen rutinná vált.

Emögött valójában hatalmas félelmek húzódnak meg. Az ember képtelen irányítani a saját életét, így másokéval próbálkozik. Soha nem mutatja meg a valódi arcát, így ne csodálkozzon, hogy önmagáért senki sem szereti.

bizalom01Forrás: http://www.asszertivakademia.hu/

A manipuláció és a hazugság a gyávák fegyvere.

Ha ezt felismered, rájössz, hogy túl kevésnek gondolja magát az illető az igazsághoz. Nem becsüli magát, és azért hazudik, hogy többnek tűnjék, mint amilyen valójában. Rá kellene jönnie, hogy eredeti önmagunknál vonzóbbak nem lehetünk egy másik ember számára.

 

Az öszinte élet: valódi, szabad.

 

Ha manipulatív zsarnokkal találkozol, menekülj minél messzebbre. Ha túl közeli a kapcsolódás ( rokon pl.), akkor pedig ne engedd, hogy Ő határozzon meg téged. Nálad jobban senki nem tudja, mire van szükséged

Az életedért Te felelsz, Ő pedig a sajátjáért.

 

Más helyett nem oldhatsz meg semmit, a saját életeddel pedig kötelességed ezt megtenni.

Ne hagyd, hogy manipuláljanak, ne hagyd, hogy mások mondják meg mi jó neked!

Szabadnak születtél, határozd hát meg Te a sorsodat!

 

Kedves olvasóim, ezt a cikket egész éjjel írom egy lány kedvéért, aki még nagyon fiatal ahhoz, hogy mindent megértsen, aki a világtól rengeteg sok rosszat szenved el és aki lehet, hogy közel kerül majd a szívemhez, de pillanatnyilag – éjjel – és a történtek függvényében, amit csak akkor mesélhetek el nektek ha Ő megengedi nem tudtam mit tenni csak azt, hogy leírom azt amit gondolok és amiben esetleg segíteni tudom Őt ha lehetséges mert tudom, hogy elolvassa és tudom, hogy meg fogja érteni.

 

Váltás teljes nézetre!
Az oldal tetejére!