Van az úgy, hogy az ember csak úgy vánszorog, elveszíti a motivációját, akár a munkában, akár a magánéletében, a hobbijában. Nem tudja, hogyan tovább, unottan éli a mindennapjait és rádöbben: nincsenek különösebb céljai. Folyamatosan akadályokba ütközik. Minden nagyon nehezen megy. Az idő csak telik-múlik, és az ember nem halad előre semmit. Lassan csak az veszi észre, hogy már felkelni sincs értelme.

 

 

 

elvesztett motivacio 01

kép: pexels

 

Ilyenkor jönnek a jó tanácsok, hogy csak bírjuk ki, találjuk meg a jót. Ajánljanak nekünk könyveket vagy inspiráló videókat. Különböző meditációs gyakorlatokat, spirituális eszközöket. Hangtálakat, nyugtató stresszkezelő kezeléseket. Tele lett az internet önjelölt coachokkal, mentorokkal. Motivációs trénerekkel és zenékkel, amelyekről állítják, hogy megoldja a problémáidat. Ellazulhatsz és feltöltődhetsz, segít kikapcsolni az agyad és sokkal jobban is fogsz majd aludni.

Mi pedig bámulunk, és nem értjük, mi velünk a gond, miért nem jött meg azonnal a kedvünk. Hát azért, mert az elveszett motivációt csak egy ember találhatja meg nekünk: mi magunk. Az indíttatás ugyanis leginkább belülről fakad.

 

De kevés az, hogy „megpróbálod”. Idekattintva elolvashatod, miért van így!

 

Jó, ha már előre felkészülünk a kemény munkára, nemcsak álmodozunk, hanem tudatosítjuk magunkban, hogy nehéz lesz az út. Lehet, hogy tele lesz buktatókkal, nehézségekkel, akár fásultsággal.  Ha már előre felkészítitek magatokat, könnyebb lesz túljutni a holtpontokon.

 

Nem állítom, hogy ezek a spirituális eszközök nem tudnak segíteni, de lássuk be, nem mindenkinek használ, sőt nem mindenki hisz bennük. Teljesen mindegy, hogy melyik utat is választod, a lényeg ugyanaz marad. Önmagaddal kell először tisztában lenned.

 

elvesztett motivacio 02

 

Fontos, hogy átgondold a saját szerepedet és felelősségedet a kialakult helyzetben, ezzel feloldva, hogy tovább mardosd magad. Az igazi élet a komfortzónán kívül kezdődik.

 

Állítsunk fel kis célokat. Ha csak az álmunkat nézzük, akkor könnyen elfáradhatunk, túl nagy falatnak érezhetjük a végcélt, ezért jobb, ha apró lépéseket tűzünk ki magunk elé és mindig csak a következő állomásért küzdünk. Ez nagyon fontos! Ne akard azonnal megváltani a világot, mert azt lehet, hogy most nem tudod, de adj magadnak kisebb feladatokat, célokat, amiket könnyebben megvalósíthatsz, így sikerélményed lesz és máris sokkal szebbnek fogod látni a világot.

 

Ha oda a motiváció, akkor keressük meg a kiindulási pontot, az okot, amiért elkezdtük, illetve azt, amiért csináljuk. Adj, magadnak időt, gondold át, esetleg változass rajta, hogy elérhetőbb legyen.

 

elvesztett motivacio 03

 

Ha teljesen elvesztél és úgy érzed, már semmi sem segít, akkor tarts egy kis szünetet. Lehet, hogy egy kicsit túltoltad a biciklit, rengeteget dolgoztál, eleged van. Ilyenkor jól jöhet egy kis pihenés, egy kis távolság. A legjobb pedig az utazás lenne. Pihenés és feltöltődés internet és mindenféle stressz nélkül. Ne foglalkozz egy ideig a problémáiddal! Foglalkozz csakis önmagaddal, találd meg a helyes utat és az erőt, ami idáig is lendületben tartott.

 

Az a lényeg, hogyha pillanatnyilag nincs motivációnk, ne adjuk fel rögtön! Mindenért a világon küzdeni kell, de manapság a legjobban a motivációért.

 

 

 

Amennyiben tetszett a cikk, látogasd meg facebook oldalunkat és nyomj rá egy lájkot, hogy első kézből értesülhess az újdonságainkról! Ezen kívül szeretettel várunk Téged a csoportunkba is, ahol meg tudjuk beszélni a téma összes részleteit egy remek társaságban, még akkor is, ha nem értesz vele egyet. 

 

Ha tetszett a cikk, akkor ez is tetszeni fog:

 

Hová lett a motiváció? Hát tényleg nem érdekel már a saját életed? ...

 

 TÁMOGASSUK EGYMÁST!

 

Mint azt bizonyára ti is tudjátok, a jelenlegi járványhelyzet sokakat megvisel, ahogy a magazinokat is. Sajnos mi sem vagyunk kivételek. De igyekszünk a nehézségek ellenére is kitartani és minden körülmény ellenére, továbbra is a maximumot nyújtani nektek, minőségi cikkekkel szórakoztatni, informálni benneteket.

 

Ezért arra kérünk titeket, kedves olvasóinkat, hogy támogassatok bennünket! Az alábbi számlaszámon tudjuk fogadni a felajánlásokat, amelyek hozzásegíthetnek bennünket a magazin fennmaradásához.

 

Cserébe ígérjük, hogy a tőlünk telhető legjobbat nyújtjuk nektek!

 

Bankszámlaszám: 10918001-00000025-99320004 (UniCredit)

Cégnév: Mega-Invest Ingatlanközvetítő és Tanácsadó Korlátolt Felelősségű Társaság

Pin It
Váltás teljes nézetre!
Az oldal tetejére!