Lehet bárminemű kérésem a szexet illetően vagy csak fogadjam el, ami van? Ha pedig nem tetszik, forduljak sarkon? Egyáltalán elvárhatjuk a szexet vagy az túlságosan vágyölő?

 

 

elvarhato szex 01

 

 

A szexnek egy örömteli, kellemes, felszabadult élménynek kellene lennie. Szenvedélyt, boldogságot, kielégülést kellene hoznia. De sok pár életében nem ilyen idilli a helyzetet, mint a kedvenc sorozatainkban és könyveinkben, ahol tökéletes a szex

 

Ám ahhoz, hogy a szex fenomenális, testet és lelket kielégítő élmény legyen, két egészséges, nyitott emberre van szükség, akik elmerik engedi magukat és nem csak kapni, hanem adni is szeretnének. Ehhez pedig nyílt kommunikációra van szükség. Szóval igen: elvárni nem érdemes, de kérni lehet.

 

Megoszthatjuk – sőt, meg is kell – a partnerrel, hogy mire vágyunk. Tudni kell beszélni az igényekről: heti hány szexet részesítünk előnyben, milyennek találjuk a megfelelőt, hosszú távon milyen extrákra vagyunk vevők és mik azok, amelyekre sohasem. Aztán mindezt össze kell egyeztetni a partnerrel, és esetleg megnézni, mennyire működik a gyakorlatban.

 

elvarhato szex 02

 

De egy biztos: elvárni semmit sem lehet. Legalábbis nem éri meg. Sok férfi – de még nő szájából is hallani- olyat, hogy elvárják a napi vagy éppen heti 1 szexet. Ez a minimum. Sajnos egyesek be is tartatják: érzelmi megvonással, burkolt fenyegetéssel. Vagy ha nem használnak ilyen eszközöket, akkor sokszor egy olyan sérült vagy éppen önbizalomhiányos partner van mellettük, aki inkább megadja a vágyott a szexet. Mert fél attól, hogy máskülönben lelép a partner.

 

Hiszen annyi ilyen cikket olvasni, sztorit hallani: nem kapta meg otthon, ezért keresett valaki mást. Rengetegen félnek a megcsalástól és attól, hogy elhagyják őket. Ezért inkább vállalják a lélektelen szexet. Odateszik a testüket, mint egy gumibabát, hadd használja őket a partner. Engedélyt adnak arra, hogy kényük-kedvük szerint használható játékszert faragjanak belőlük.

 

Idekattintva olvashatsz arról, hogyan tette tönkre majdnem egy pár kapcsolatát a depresszió.

 

Mások pedig egészen kifordulnak önmagukból. Átmennek házi prostituáltba, pornósztárokká vedlenek. Azt hiszik, ezzel szolgálják a kapcsolatukat, láncolják magukhoz a partnerüket, de épp ellenkezőleg: hosszú távon ezzel nyírja ki a kapcsolatot. Mert fenn lehet tartani akár tíz évig is ezt az állapotot, de előbb-utóbb el fog jönni a pillanat, amikor bele fog roskadni a lélek a szerepjátékba és a kihasználtság érzetébe.

 

elvarhato szex 03

 

„Olyan nagy kérés, hogy heti háromszor lefeküdjön velem?”  Nagy kérés lehet olyantól, aki fáradt, (akár testileg, akár lelkileg) és akinek egyszerűen nincs kedve hozzá. Van ilyen. Miért kellene úgy szeretkezni, ha közben a háta közepére se kívánja az egészet? Van, aki képes ezt tovább tetézni: „De nem kell csinálnia semmit.” Remek, ennyi erővel tényleg használhatna egy gumibabát is.

 

A szexnek élvezetes tevékenységnek kellene lennie az elejétől a végéig. Persze, megvan a helye a gyors numerának varázsának, de összességében úgy az igazi, ha van előjáték meg utójáték is. Ha valakinek nincs kedve hozzá, meg lehet próbálni kedvet csinálni hozzá neki, de ráerőltetni akkor sem lehet. „De akkor nem is szeret.” – jöhet erre a kicsinyes reakció. Nagy a baj, ha valaki szexben méri a szeretet és a fontosságot. Meg lehet fordítani ilyenkor a kérdést: „Te szereted annyira, hogy türelmes és megértő legyél vele?”

 

Akkor kellene létrejönnie a szexnek, mikor mindkét fél akarja, kívánja önkéntes alapon, máskülönben csorbát fog szenvedni a kapcsolat vagy a lélek. Életünk opcionális örömforrásának kellene lennie, nem pedig egy programnak a naptárban. Sokan csinálják ezt -akár szakértő buzdítására – mert a gyereknevelés vagy a karrier miatt a párok eltávolodnak egymástól. Sajnos ilyen világot élünk, mikor lassan szó szerint időt kell szakítani egymásra.

 

Figyelni kell arra, hogy ne legyen a szex a félelmek és kudarcok színtere. Pláne nem a megalázásé, a test tárgyiasításáé. Ahol ezek egyike megtörténik, ott persze, hogy vonakodnak a szextől vagy egy folyamatosan leépülő lélekkel csinálja a partner. Nem, a szex nem elvárható, de meg lehet próbálni előcsalogatni a vágyat iránta. Vágyat ébreszteni szabad. De el kell tudni fogadni az érkező reakciót rá.

 

Sosem szabad elfelejteni: a szexnek mindkét fél számára egy jól eső tevékenységnek kell lennie. Csak akkor van értelme és építheti a kapcsolatot.

 

 

Amennyiben tetszett a cikk, látogasd meg facebook oldalunkat és nyomj rá egy lájkot, hogy első kézből értesülhess az újdonságainkról! Ezen kívül szeretettel várunk Téged a csoportunkba is, ahol meg tudjuk beszélni a téma összes részleteit egy remek társaságban, még akkor is, ha nem értesz vele egyet. 

 

Ha tetszett a cikk, akkor ez is tetszeni fog:

 

Nem számít, milyen régóta vagyunk együtt: emlékeztess arra, mennyire szeretsz!

 

 TÁMOGASSUK EGYMÁST!

 

Mint azt bizonyára ti is tudjátok, a jelenlegi járványhelyzet sokakat megvisel, ahogy a magazinokat is. Sajnos mi sem vagyunk kivételek. De igyekszünk a nehézségek ellenére is kitartani és minden körülmény ellenére, továbbra is a maximumot nyújtani nektek, minőségi cikkekkel szórakoztatni, informálni benneteket.

 

Ezért arra kérünk titeket, kedves olvasóinkat, hogy támogassatok bennünket! Az alábbi számlaszámon tudjuk fogadni a felajánlásokat, amelyek hozzásegíthetnek bennünket a magazin fennmaradásához.

 

Cserébe ígérjük, hogy a tőlünk telhető legjobbat nyújtjuk nektek!

 

Bankszámlaszám: 10918001-00000025-99320004 (UniCredit)

 

Cégnév: Mega-Invest Ingatlanközvetítő és Tanácsadó Korlátolt Felelősségű Társaság

 

képek: pexels

Pin It
Váltás teljes nézetre!
Az oldal tetejére!