Talán neked is van egy-két kedvenc színészed, énekesed, akiknek életét szívesen nyomon követed. Meglehet, hogy azért mert megkedvelted az egyik szerepének köszönhetően vagy mert emberileg találtad érdekesnek, példamutatónak. Mindenki más és más okból követ sztárokat. Csak éppen egyeseket néha sokkal jobban izgat a celebek élete, mintsem a sajátjuk.

 

 

sztarok elete 01

kép: moms.com

 

Miért van ez így? Talán mert a saját életüket feleannyira sem érzik olyan izgalmasnak, különlegesnek. Azáltal jutnak bónusz ingerekhez, hogy másnak az életébe képzelik magukat. Ám az is lehet, hogy annyira pocséknak találják az életüket, hogy szívesen felejtkeznek meg róla és foglalkoznak máséval. Inkább lekötik magukat a kedvenceik életének figyelésével, mintsem szembenézzenek a saját nehézségeikkel.

 

Mások pedig hasonlóságot vélnek felfedezni az életük között. Például ugyanúgy nélkülözniük kellett, ugyanolyan megpróbáltatások érték őket vagy éppenséggel ugyanúgy ismerkedtek meg a párjukkal és alakult a sorsuk. Emiatt olyanok lesznek, mint távoli lelki társak, akikkel „,jól megértenék” egymást, ha a csoda folytán beszélő viszonyba kerülnének. Ugyanakkor mások számára az is hízelgő lehet, ha a külső vagy éppen a belső hasonlóság miatt elmondhatják magukról, hogy úgy néznek ki, mint Gal Gadot vagy ugyanolyan erősek, mint a sokat átélt Demi Moore.

 

Julie Klam író a The Stars In Our Eyes című könyve szerint azért szeretjük a paparazzi fotókat meg a sztárok életét vizslatni, mert ez ártalmatlan, büntetlen bűnös öröm, amely által egy pillanatra kiléphetünk a hétköznapi életünkből.A hírességek iránti rajongás az egyetlen olyan örömteli bűn, amellyel nem igazán sértünk meg senkit. Nem hízunk meg tőle, nem okoz rákot, nem kerül semmibe és komolyabb függőséget sem okoz.”

 

Azok, akik szívesebben foglalkoznak mások életével, végig szenvedték Angelina Jolie és Brad Pitt álompár válását. Naponta olvasták a híreket és tudni akarták mi történik velük és miért. Hiszen annyira összeillettek, annyira jók voltak együtt. Beleképzelik magukat a helyükbe és belegondolnak, mi lenne, ha épp az ő házasságukkal történne ez. Sajnálják őket, együttéreznek velük. Ugyanakkor egyesek hálásnak érzik magukat, hogy nem velük esett meg a dolog. Mert lássuk be, a sztárok is csak emberek és ezek a hétköznapi problémák és örömök kicsit közelebb hozzák őket az átlagemberhez.

 

sztarok elete 02

 

De ugyanúgy végig izgulták a rajongók Lady Gaga és Bradley Cooper románcát, hogy abból mi fog kisülni. Mivel a nők egyébként is odavannak a beteljesült, igaz szerelem történetéért, azt remélték, hogy a valóságban is megtörténik. Bíztak abban, hogy a szemük láttára valósul meg az, amiről általában a lányregényekben olvasnak.

 

Ami pedig most természetesen sokakat leköt, az a nagy kérdés, hogy összejön-e újra az egykori hollywood-i álompár. Brad Pitt és Jennifer Aniston kapcsolata 2005-ben ért véget, amikor bekerült a képbe a színész későbbi felesége, Angelina Jolie. Már jó ideje szinglik mindketten, de úgy tűnik, egyre többször találkoznak és nagyon jó a kapcsolatuk. A Golden Globe díjátadón Jen ájtatos szemekkel figyelte exét, ahogy átvette díjat, és aki pedig elment a színésznő 50. születésnapi partjára. A bennfentesek szerint nagyon jó a kapcsolatuk, néha pedig mintha flörtölnének is, sőt, találkoznak is egymással. A SAG díjátadón pedig még izgalmasabb pillanatokat sikerült lencsevégre kapniuk a fotósoknak. Úgyhogy a sztárok, illetve Branniferék szerelmesei kezdhetnek reménykedni.

 

Na, és ha már sztárok élete és munkássága, mi a helyzet a legnagyobb show-val a 92. Oscar-gálával? Bizony érték az emberek meglepetések. Az nem volt nagy titok, hogy Joaquin Phoenix-nek a Jokerben nyújtott alakításáért egyszerűen muszáj hazavinnie egy aranyszobrocskát. Így is lett. A 11 jelölésben egy biztosan az övé lett: a legjobb férfi főszereplő. A legjobb férfi mellékszereplőért járó díjat Brad Pitt vitte haza a Volt egyszer… egy Hollywood.

 

sztarok elete 03

 

A legjobb női főszereplőért járó díjat Renée Zellweger kapta kézhez Judy Garland alakításáért. A legjobb női mellékszereplőnek járó díjat a Laura Dern nyerte a Házassági történt c. filmnek köszönhetően.

 

Ami viszont mindenkinek meglepetést okozott, még magának Boon Joon Honak is, hogy a legjobb film az Élősködök lett.  Meg a legjobb eredeti forgatókönyv. Plusz a legjobb rendezés. Na, meg a legjobb nemzetközi film. Vagyis 4 díjjal is jutalmazták az Élősködőket.

 

Eddig egészen elégedettek lehetnek a sztárrajongók és a filmesek szerelmesek, nem igaz? Ami viszont még egy hatalmas meglepetés volt, hogy Martin Scorsese nem kapott díjat. De tényleg, egy árva szobrocskát sem. Két különböző filmje is 10 jelölést kapott és ebből egyet sem vitt haza. Ez minden, csak nem kellemes meglepetés…

 

Ami a többi díjat illeti a következőképp fest:

 

Legjobb adaptált forgatókönyv: Taika Waititi (Jojo Nyuszi)
Legjobb élőszereplős rövidfilm: The Neighbours’ Window

Legjobb animációs film: Toy Story 4.
Legjobb animációs rövidfilm: Hair Love
Legjobb díszlet: Volt egyszer egy… Hollywood
Legjobb rövid dokumentumfilm: Learning To Skateboard In A Warzone (If You Are a Girl)

Legjobb jelmez: Kisasszonyok
Legjobb dokumentumfilm: American Factory
Legjobb női mellékszereplő: Laura Dern (Házassági történt)
Legjobb hangkeverés: 1917
Legjobb operatőr: 1917 (Roger Deakins)
Legjobb vizuális effektek: 1917

Legjobb vágás: Az aszfalt királyai

Legjobb hangvágás: Az aszfalt királyai
Legjobb smink és haj: Botrány
Legjobb dal: Rocketman (Elton John és Bernie Taupin)
Legjobb filmzene: Joker (Hildur Guðnadóttir)

 

 

 Amennyiben tetszett a cikk, látogasd meg facebook oldalunkat és nyomj rá egy lájkot, hogy első kézből értesülhess az újdonságainkról! Ezen kívül szeretettel várunk Téged a csoportunkba is, ahol meg tudjuk beszélni a téma összes részleteit egy remek társaságban, még akkor is, ha nem értesz vele egyet. 

 

Ha tetszett a cikk, akkor ez is tetszeni fog:

 

Te is sírsz a filmeken? Akkor egy kivételes ember vagy!

Váltás teljes nézetre!
Az oldal tetejére!