Melyik munkát válasszam a kettő közül? Kérlek Univerzum, küldj egy jelet. Mondd meg, hogy melyik pasit válasszam! Érdemes még várnom a páromra, hogy meggondolja magát? Most vállaljunk gyereket vagy később? Alkalmas az esküvőre a szeptemberi hónap? Mikor fordul végre jobbra a sorsom? Csak küldj egy jelet!

 

 univerzum jel 001

kép: invictory.org

 

Valószínűleg az előzőhöz hasonló – vagy akár ugyanilyen – kéréseket kap egy nap az Univerzum. Ez nem gúny tárgya, szó sincs róla. Nem az a gond, hogy valaki hisz benne vagy legalábbis egy felsőbb hatalomban, amelynek módjában áll felelni a kérdéseinkre.  Nem a hittel van probléma, hiszen jól tudjuk, hogy a hit erőt, reményt ad és időnként csodákra képesek általa az emberek. Az a gond, amikor az ember egyetlen mankója az Univerzum.

 

Márpedig nagyon sokan támaszkodnak rá. Örömmel adják át a döntés jogát. De miért? Talán azért, mert túl nagy a teher, a felelősség, nem bíznak a saját képességeikben, ítéletükben és ezért jó lenne, ha  valami isteni hatalom mutatna nekik utat vagy simán mondaná meg mit kell tenni. A barát meg a partner sem rossz erre a célra, de ők mégsem olyan mindentudóak és hatalmasak, mint amilyen az Univerzum, ezért nem lehet mindenben rájuk hagyatkozni. Viszont úgy hiszik, az Univerzum ismeri őket, a sorsukat, tudja mi a jó nekik és ezért olyan jelet fog küldeni, ami tutibiztos. Ez egy kényelmes megoldás annak érdekében, hogy lekerüljön rólunk a felelősségvállalás és a teher.

 

De azért na… hát nem mi felelünk az életünkért? Nem azért létezik a szabad akarat, hogy mi döntsünk és cselekedjünk? Anélkül, hogy teljesen elmerülnénk a sorsban, meg hogy mennyire irányítjuk vagy nem irányítjuk az életünket, attól még csak-csak van beleszólási jogunk az életünkbe. Elhiszem, hogy időnként nehéz dönteni, kellene a megerősítés, de azért nem minden áldott alkalommal kellene kiadni a kezünkből. Már csak azért se, mert nem is biztos, hogy azt a varázslatosnak hitt jelet valóban az Univerzum küldi.

 

univerzum jel 02

 

Oké, hogy van és lehet a segítségét kérni. Na, de valóban, minden egyes jel, amit meglátunk, az tőle származik? Tényleg ennyire az égiek irányítanak bennünket, hogyha jelet kérsz meg is kapod? Vagy nem lehet, hogy mindez csupán egy belső folyamat része? Talán saját magadat szólítod fel, hogy dönts már és ehhez egy misztikus jelre van szükséged, ami nem a te tudatos döntésed (hanem a tudatalattid cselekszik) és hipp-hopp, még aznap vagy másnap meglátod A jelet, ami segít neked döntést hozni. Nem lehet, hogy magad kreáltad a jelet? Vagy csak éppen kiszúrtál valamit a nagy információtömegből, amiben élünk és a tudalattid rávasalta: nesze, itt a jeled.

 

Akár istenigazán hiszel az Univerzumban, akár nem, ne akard mindig, mindenáron lepasszolni a döntést. Az esetek egy részében ugyanis nagyon is jól tudod, mi a helyes, mit kellene tenned, csak nem mered és ezért nézel jobbra-balra, hátha lelsz valakit vagy valami jelet, ami megerősít téged. Valójában saját magadat kellene erősítened. Ám, amíg nem hiszel magadban, addig a jelekre fogsz támaszkodni. Pedig tudod jól, hogy ideje lenne szakítnod a pároddal, mert már nem működik a dolog, jól tudod, hogy melyik munkát válaszd a kettő közül és hogy igazából készen állsz az anyaságra.

 

Vagy ennyire biztos vagy abban, hogy kicsit sincs benne a kezed a jeledben? Hogy nem azért kaptál elutasító, negatív választ, mert eleve úgy gondoltad, hogy nem fog összejönni? Na és mi van, ha azért kaptál pozitív jelet, mert eleve abban reménykedtél? Tudod, ha már Univerzum, akkor Vonzás Törvénye is, vagyis azt vonzod be, amire gondolsz… persze ha Univerzumszaki vagy, esetleg nagyon jó barátságban vagytok, akkor nem kérdés, hogy csak és kizárólag tőle kaptad a jeledet.

 

univerzum jel 03

 

A döntés lehet nehézkes, félelmetes, terhes. De nem vigasztal az, hogy a tiedé? Hogyha összejön, akkor elmondhatod magadról, hogy jól döntöttél, elönthet a jól eső büszkeség, hogy okos, tapasztalt, bölcs meg istenkirály vagy. Ha meg nem, akkor legalább tudod, hogy nem más döntött helyetted, nem kell az Univerzumot vagy bárki mást okolni érte. Igaz, vannak, akik nagyon is szeretnek másokat okolni. Akár az Univerzumot. Mert ez is így kényelmes. Megint nem az emberé a felelősség, nem kell, hogy neki legyen lelkifurkája lefekvés előtt, meg felborult bioritmusa.

 

Tehát azonkívül, hogy esetleg bevált ez a jel dolog, egyesek azért is szeretnek jelet kérni, mert ez a könnyebb út. Nincs felelősség. Nincs stressz. Nem kell rajta napokig meg hetekig rugózni. Sok rossztól megkíméli az embert, de néha sok jótól is. Hiszen amíg agyalunk egy dolgon, fontos dolgokra döbbenhetünk rá. Ám ha másra bízzuk a döntést, kimarad az önvizsgálat, amire valójában rendszeresen szükségünk lenne a tanulási folyamatról nem is beszélve. Hiszen csak úgy tanulhatunk meg igazán jó döntéseket hozni ha gyakoroljuk a döntést meg a pro-kontrázást, ám ehhez ismerni kell önmagunkat. De hogy, mikor az Univerzum dönt helyettünk?

 

Várd a jeledet, ha azt szeretnéd. Vagy akár kezedbe is veheted az életedet és döntéseket hozhatsz… megteheted.

 

 

Amennyiben tetszett a cikk, látogasd meg facebook oldalunkat és nyomj rá egy lájkot, hogy első kézből értesülhess az újdonságainkról! Ezen kívül szeretettel várunk Téged a csoportunkba is, ahol meg tudjuk beszélni a téma összes részleteit egy remek társaságban, még akkor is, ha nem értesz vele egyet. 

 

Ha tetszett a cikk, akkor ez is tetszeni fog:

 

7 jel, hogy óriási változások küszöbén állsz az életben

Váltás teljes nézetre!
Az oldal tetejére!