Manapság mindenütt azt hangoztatják: légy őszinte. Csak az őszinteség a nyerő, a célravezető. Na, igen ám, de a gyakorlatban az derül ki, ha valaki őszinte, arra sokszor megorrolnak. Pedig az őszinteség valóban jó. Felszabadító. Eredményes. De akkor miért van az, hogy sok férfi nehezen viseli az őszinte nőt?

 

 

nehezenviselik oszintenot 01

kép: unsplash.com

 

Való igaz, néha úgy tűnik, túl nyersek a nők. Kíméletlenül őszinték. Legalábbis jó pár ilyen erős, határozott, magabiztos nő van, aki lazán a párja arcába mondja az igazságot. Nem azért, mert nem törődik az érzéseivel, csak ezt érzi célravezetőnek, ahogy sokan mások. De az is lehet, hogy egyszerűen a tapasztaltsága készteti arra, hogy őszinte legyen, mert már volt hasonló szituban és tudja, hogy csak az őszinteség segíthet.

 

Természetesen a férfiak között is akadnak kíméletlenül őszinték és olyanok, akik elvárják az őszinteséget. Nem veszik zokon, nem haragszanak meg érte. Mindig vannak kivételek. De sokuk esetén valóban úgy tűnik, mintha szívesebben örülne egy csendes és félénk asszonykának, aki annak örül, ami van. Elégedett azzal, ami van. Ám nem lesz könnyű feladata annak, aki egy ilyen néma bogárkát keres.

 

Az őszinte nők egyenesek. Nem kerülgetik a forró kását, nem játszmáznak. Persze, erre is akadnak női példák – ahogy minden más esetben is – de az őszinte nő eljutott arra a szintre, hogy nem „szarozik” tovább. Kimondják, amit akarnak, éreznek, gondolnak. Ugyanilyen céltudatosan adják a férfi tudtára a jövővel kapcsolatos vágyaikat, elképzeléseiket. Felmerül a kérdés: sok férfi szereti a határokat? Ha nem hagynak nekik lehetséges kiskapukat? Nem mindenki van úgy vele, ha nem passzolnak egy az egyben a tervek, akkor hagyjuk egymást, pláne akkor, ha nagyon tetszik nekik a nő.

 

Ugyanilyen őszinteséggel beszélnek a nők a múltjukról. Azt meg szintén nem kedvelik a férfiak. Nem akarnak az exekről hallani, sem arról, hogy a nő egyáltalán mással volt. Az időszámítás náluk onnantól kezdődik, hogy összejöttek. Nincs múltja a nőnek. Legalábbis jó lenne.  Túl sok minden van, ami sérti a férfi egóját, ezért némelyikük kicsinyes hisztivel kezeli az igazságot.

 

nehezenviselik oszintenot 02

 

Nem bonyolítják az életüket titkokkal, problémákkal. Ahelyett, hogy továbblépnének, a szőnyeg alá söpörnék azokat, inkább előveszik és megoldják őket. Na, és vajon sok férfi van, aki szeret problémákat megoldani? Szembenézni velük, időt és energiát áldozni a megoldásukra?

 

Sőt, egyesek főbűne az, hogy kérdeznek. Azt pedig rengeteg pasi nem csípi. Márpedig az őszinte nő szeret képben lenni, tisztán látni. Nem bírja a kétes, homályos dolgokat, mindig tisztában akarja tudni az életét és annak minden területét. Ezért ha valamiben nem biztos, ha valamit tudni akar, el szeretne rendezni: kérdezni fog. Sok férfi meg ezt tehernek érzi. Feleslegesnek tartják a kérdéseket, azt gondolják, egyértelműek rájuk a válaszok vagy egyszerűen nem akarnak bizonyos dolgokról beszélni. Akár azért, nehogy kiderüljön az ő igazi véleményük.

 

Tehát lényegében sok férfi fél az őszinteségtől. Nem tudnak vele mit kezdeni. Nehezen viselik, ha a nő őszintén a szemükbe mondja az érzéseit, a gondolatait, a véleményét. Nehezen tudnak felelni a feltett kérdésre, őszintén bevallani saját érzéseiket és gondolataikat. A férfiak a keménységhez vannak hozzászokva, nem az őszinte „lelkizéshez”. Sokkolják őket az, ha a nő kerek-perec megmondja, mit akar. Mindez roppant ijesztő, ezért inkább menekülnek a beszélgetések elől.

 

nehezenviselik oszintenot 03

 

Ám a nő nem fél kimutatni az érzéseit, kinyilvánítani a gondolatait. Sosem azért mondják ki őszintén a véleményüket, a gondolataikat, hogy megbántsanak másokat, hanem mert egyszerűen ilyenek, ezt érzik helyesnek. A férfiak sértésnek érzik a megjegyzéseket, az intelmeket, pedig csak el kellene fogadniuk, hogy ez a hölgyek eszköze arra, hogy építsék a kapcsolatot. Mivel az őszinteség épít, sosem rombol. Még akkor is, ha néha fáj. Nem könnyű, de nem is elviselhetetlen, csak meg kell tanulni elfogadni, befogadni és használni. Egy őszinte nő nem átok, hanem áldás. Meg kell becsülni az ilyen kincseket és természetesen férfiban is!

 

Nem lehet az a kapcsolat tartós, ahol az egyik fél nem vevő az őszinteségre. Aki szabályosan menekül előle. Az őszinteség a kulcs, a tabu és félelmek nélküli, szabad és harmonikus kapcsolathoz.

 

 

Amennyiben tetszett a cikk, látogasd meg facebook oldalunkat és nyomj rá egy lájkot, hogy első kézből értesülhess az újdonságainkról! Ezen kívül szeretettel várunk Téged a csoportunkba is, ahol meg tudjuk beszélni a téma összes részleteit egy remek társaságban, még akkor is, ha nem értesz vele egyet. 

 

Ha tetszett a cikk, akkor ez is tetszeni fog:

 

Miért félnek annyira a pasik terápiára menni, mikor szükségük lenne rá?

Váltás teljes nézetre!
Az oldal tetejére!