A lényegi minőség összehangolásán dolgozom, így soraimat megerősítésnek szánom. Az összes típus magában rejt valamilyen belső szépséget, ami ismerettel és az önmunka erőfeszítéseivel kiásható, ha még nem lenne meg. Egyik típus sem jobb a másiknál, mindegyik lehet hatékony vele született hajlamaival, képességeivel, aminek megerősítése talán gyermekkorban hiányos volt.

 

milyen szemelyisegjegy 01

Kép: Pixabay.com

Az ember eleven és bonyolult, így tökéletesen nem adható át minden információ a típusokról, de Amikor önmagunkkal foglalkozunk, felismerjük, mi az, ami épít és erősít, egy szelet az egészből aktivizálhat rejtett képességeket. megérthetjük végre, hogy jól érezni magunkat egy belső folyamat eredménye. Pozitív megerősítéssel tudatosíthatjuk lehetőségeinket, hogy önálló erővel rendelkezhessünk. Belső hangunkra figyelve, mások tudásán, tapasztalatain keresztül tanulhatunk és a vágyott összhangot végre elérhetjük. Életünk teremtői mi magunk vagyunk, ha felismerjük mi vihet előre a következő lépés, hogy minden gondolattal, cselekvéssel azon dolgozzunk, hogy kilépjünk önsajnálatunkból és elkezdjük végre önértékelésünk megerősítését. Amikor elénk áll a nagy feladattal, ne problémának lássuk, hanem lehetőségnek, hogy végre megoldhatunk vagy feloldhatunk valamit, ami nehézséget okozott eddig. Érdemes figyelni magunkat, hogy helyzetekben a lentebb írottak, mikor jelennek meg? Figyeljük meg képességeink mennyire jól oldanak meg dolgokat és máris nem lesz szükségünk külső támaszra. Ne menjünk el értékeink mellett a hétköznapi rutin feladatok miatt.

milyen szemelyisegjegy 02

Onnan tudod meg, melyik típusba tartozol, hogy egyesével összeadod születési dátumod, amíg egy számot nem kapsz. Pl: 1987. 05. 05 = 35/8. Olvasd el a kapott számhoz kapcsolódó leírást, majd olvasd el a születésnapod számaihoz tartozót is. Ami eltalál, tudsz vele azonosulni, az jellemzőbb rád.

1-es típus:

Korrektségre törekszik, szervezettsége magas szintű, józan gondolkodás jellemzi. A szabályokat és a mértéket szem előtt tartja, folyamatosan fejleszti magát. Bármilyen nehézséggel is találkozik, onnan közelíti meg, hogy képes lesz értelmes, józan felnőttként megoldást találni. Vezetői hajlama jó eséllyel viszi előre a ranglétrán, mindegy, hogy ezt cégen belül vagy magánzóként éri el. Hosszú órákat képes dolgozni egyedül. Főként társadalmi kérdésekkel, szabályokkal, kapcsolatos elvárásokat képvisel életterületein. Adottsága a strukturált, rendezettségben való gondolkodás. Erősen célorientált, az elég jónál is jobbat akar. Elvei és ideáljai késztetik a nagyobb teljesítményre, lelkiismeretes megbízható, a tettek embere. A családot, a hagyományos dolgokat tiszteli és értékeli. Környezetét a helyes cselekvésre készteti, erkölcsi idealizmust áraszt. Mellette meg lehet tanulni, hogy hogyan vállaljuk a felelősséget, (akinek esetleg kimaradt ennek tanulása) ösztönzően hat ránk, hogy dolgaink rendben legyenek. Etikusak, nagy önfegyelemre képesek.

milyen szemelyisegjegy 03

8-as típus:

Karizmatikus, fizikai és szellemi adottsága képessé teszi őt arra, hogy másokat meggyőzzön: kövessék őt különféle vállalkozásokba. Nagy akaraterővel és vitalitással rendelkezik. Sok energiával éri el környezetében a változást. Amíg más rég feladta volna valamiért a küzdelmet, ő még mindig bírja. Már fiatalon rájön arra, hogy erő, kitartás és teherbírás kell a dolgok megvalósításához. Csupa olyan tulajdonság, amelyeket önmagában magas szintre fejleszt és másokban is ezt keresi. Abból indul ki, hogy akkor jó, ha erős és ura a helyzetnek. Olyan dolgokra képes, amit mások lehetetlennek fogalmaznak meg. Nem adja fel egykönnyen a dolgokat, nem szokott meghátrálni. Bátor, eltökélt és határozott. Pontosan tudja, hogy mit akar, úgy véli a gyengeség bajt okoz. Rámenős és egyenes, a kétértelműség nem kenyere, megköveteli a tiszta közléseket. Intenzitást és izgalmat hoz a kapcsolatba, akiket szeret hihetetlen támogatásban részesíti. Erőt, kitartást, következetességet tanulhatunk mellettük és azt, hogy a jó ügyekért harcoljunk.

milyen szemelyisegjegy 01

9-es típus:

Békességet árasztó személyiség, jobban szeret pozitív dolgokat hangsúlyozni, mint negatív dolgokon rágódni. Környezetében pillanatok alatt harmóniát tud teremteni, jó érzés a közelében lenni, könnyű vele élni. Türelmes, kedves és képes a konfliktusokat kezelni. Társának céljaira sok támogató energiát képes befektetni, szerettei érdekeit tartja szem előtt. Jó közvetítő, elfogadó, barátságos és megértő. Ő az a személy az életedben, akihez bármikor fordulhatsz segítségért. Tisztán látja, mire van szükséged, mit szeretnél. Gondoskodó és figyelmes veled, védőbástyaként áll melletted ítélkezés mentesen. Munkában pozitív támogatás esetén csúcsformában van, bár szüksége van az elismerésre, de nem fogja kérni. Csapatjátékos, mindenkit egyenrangúnak vél. Harmóniára vágyik, nyugodt és csendes atmoszférát teremt maga körül. Mellette megtanulunk feltétel nélkül szeretni, másokkal szemben türelmesnek lenni, és elfogadni olyannak az embereket, amilyenek. Számtalan jó tulajdonsága teszi képessé arra, hogy ezt a tökéletlen világot tökéletesítse.

milyen szemelyisegjegy 04

Az írás tájékoztató jellegű és nem teljes körű, csak a felszíni személyiség működést érinti. Kialakulásának megértése terápiát igényel, aminek lényege, hogy Éntudatunk miből ered, miért úgy gondolkodunk, érzünk, ahogy. A terápia alatt a minket ért élményeinkkel kapcsolatos gondolkodás, érzések megértése és feldolgozása történik.

A következő írásban a 2-es, 3-as és a 4-es típus erősségeivel fogunk foglalkozni. Ha tetszett,amit olvastál és úgy érzed hasznos volt, kérlek kövess minket továbbra is.

Mészöly Kriszta
Karakterológus, Life-Coach

                                                                                                              

Amennyiben tetszett a cikk, látogasd meg facebook oldalunkat és nyomj rá egy lájkot, hogy első kézből értesülhess az újdonságainkról!

 

Ha tetszett a cikk, akkor ezek is tetszeni fognak:

 

10 dolog, amit biztosan megtudsz magadról, ha végig olvasod az itt következő emberi vonásokat, jellemzőket

 

Miben segíthet neked a karakterológia? – Abban, hogy megismerd magad!

Pin It
Váltás teljes nézetre!
Az oldal tetejére!