A nyomtató a legtöbb háztartásban már éppen annyira alapkellék, mint bármelyik másik háztartási gép. Nem csak munkaeszköz sokaknak, hanem a mindennapi élet egyszerűbbé tételének egyik darabja. Ez a szerkezet viszont néha igényel egy kis utánpótlást, már ami a festékpatront, illetve a tonert illeti. Ilyenkor szoktak felmerülni az első kérdések, amikre a válaszok közel sem annyira kacifántosak, amilyennek elsőre gondolnánk.

 

 

 nyomtatas megrendelo

 

 

Milyen lehetőségek közül választhatunk?

 

Elsőre néhányaknak kissé zavarba ejtő lehet, amikor azzal szembesül, mennyi opció is létezik, ha a nyomtató festékpatronjairól, tonerkazettáiról van szó. Hogy ne vesszünk el ebben a rengetegben, az alapok tisztázása mankót nyújt majd a választáskor. Amikor az adott márkájú nyomtatónkhoz keresünk, akkor nem csak a gyártó termékeivel találkozhatunk, hanem felbukkannak az alternatív vagy kompatibilis tonerek, az újratölthető és a prémium termékek is. Ennek az az oka, hogy az alternatív tonereknél a nagy márkanév helyett csak a teljesítményt kell megfizetnünk, ez pedig jóval kedvezőbb, mint a brand ára. Ez viszont nem jelenti azt, hogy a minőségben kételkednünk kellene, ahogy a teljesítményben sem, hiszen az ezekkel a termékekkel kereskedő megbízható online szaküzletek pontosan tudják, mit árulnak, mire vállalnak garanciát. Így tehát a nemzetközi szabványoknak megfelelő, kiválóminőségű terméket vásárolhatunk, olcsóbban. Ennek ékes példája a kiváló CE285A toner.

 

Hogyan tudom eldönteni, milyen típusra van szükség?

 

Természetesen a márkás daraboknak is megvan a maguk előnye, például a remek minőség, de ehhez minden alkalommal garantáltan magas ár is párosul, hosszú távon pedig sokat lehet spórolni rajta másmegoldással. Így például a kifejezetten megbízható Q2612A toner  már sokkal barátságosabb áron elérhető, miközben mindent tud, amit egy nyomtató tonernek tudnia kell.

 

Vásárolnánk, de nem tudjuk, mit kell ehhez tudnunk a nyomtatóról?

 

A legfontosabb, hogy a nyomtatónk gyártóját, illetve a típusát ismerjük, hiszen ezek a legszükségesebb információk, amire a vásárláskor támaszkodni tudunk. A lézernyomtatókhoz tonerkazettát, a tintasugaras nyomtatókhoz festékpatront kell vásárolni, hogy a lehető legegyszerűbben összefoglaljuk. Amennyiben megvannak az alapinformációk, akkor ezekkel már ki tudjuk választani a előbbiekben vázolt szempontok alapján a számunkra legideálisabb terméket.

 

A fotó forrása: Mayuree Moonhirun / Shutterstock.com

Pin It
Váltás teljes nézetre!
Az oldal tetejére!