Nem tudom, te hogy vagy vele, de egy olyan időszakban élünk, ahol a magány óriási erővel tudja leteperni az embert. Biztos, hogy szerepet játszik az pandémia, és nyilván az a tudat sem segít, hogy este nyolc után nem lehet sehova menni. Ahogyan elkezdődött ez az év, nekem elég nagy kihívás ellenállni annak, hogy a magány teljesen maga alá temessen.

 

 

 

tenyleg maganyos 01

kép: pexels.com

 

Nagyon sokat segít, hogyha már tudatosan tudod, hogy konkrétan mi is a bajod. Ha az ember csak szomorú, depressziós, de igazából nem is tudja, hogy mi a baja, akkor irtó könnyen találja magát még rosszabb helyzetben. Mert ugye az ember lelke ilyenkor kapaszkodókat keres, gyors enyhülést, és nem biztos, hogy az agyunk ezt jól tudja kezelni. Sőt biztosan nem fogja jól kezelni.

 

Sajnos a depresszió pedig a maradék kapcsolatokat is szétzúzhatja, ahogy ebből a cikkből is kiderül. Kattints ide!

 

Első lépésként próbáld meg megfogalmazni, mi a bajod. „Egyedül érzem magam.” „Elrontottam valamit.” „Nem vagyok elég jó.” „Mérges vagyok.” „El vagyok keseredve.”

 

Keresd meg, hogy pontosan mit érzel. Nem baj, ha az egy olyan érzés, amire idáig nem is gondoltál. Keresd meg magadban, vajon miért is érzed, miért is gondolod ezeket?

 

Azt se feltételezd, hogyha például már házas vagy, akkor te nem is tudsz magányos lenni. Az ember a legjobb fej férj/feleség és egy rakás gyerek mellett is egyedül tudja érezni magát. Ha nincs még párod, akkor az idő múlásával még intenzívebben teríthet le a magány.

 

Lehetsz nagyon fáradt a sok munkától, már ha még van, a különböző stresszforrásoktól, amik érnek. Ezeket (az érzéseket, a stresszt) valamennyire lehet minimálisan csökkenteni az ember életében, de teljesen elkerülni nem lehet.

 

tenyleg maganyos 02

 

Nem tudod elkerülni, hogy ne kelljen magadban ezeket egészségesen feldolgozni.

 

Azokat az érzéseket, amelyeket mondjuk a COVID-19 kivált belőlünk: a stresszt, a magányt, a bizonytalanságot, a félelmet, hogy nem mi irányítjuk az életünket.

 

Valószínűleg valami óriás megfejtést vársz tőlem, valami csodaszert, egy bogyót, amit beveszel, és minden varázsütésre megtisztul, bekötöződik, meggyógyul. Sajnos ilyennel nem szolgálhatok. Viszont el tudom mondani, hogy nekem mi segített olyan helyzetben, amikor a magány akkora erővel ütött arcon, hogy konkrétan csak ültem és meredtem magam elé.

 

Leültem és átgondoltam, hogy pontosan mi a bajom. Mit érzek. És hát félelmet éreztem. Hogy egyedül kell megküzdenem ezzel a helyzettel. Magányt éreztem. ,,Miért vagyok egyedül?” Mérget és féltékenységet éreztem. Mások miért tudnak olyan jól kapcsolatot építeni COVID-19 idején is?

 

tenyleg maganyos 03

 

Nem igazán vonzó gondolatok, igaz? De őszinték. És aztán szépen vállalva magamat, a „gázos” kis érzéseimet, megfogalmaztam mindezt mennyire keseríti meg az életem. Hogyan ne érezzem magam ennyire magányosnak?

 

Nem oldódott meg minden problémám. Kívülről a helyzet látszólag ugyanolyan. De a gondolataimat rendeztem. Rájöttem, hogy csak magamra számíthatok. Leírtam, hogy kik álltak mellettem és kiket veszítettem el. Átgondoltam a hibáimat és döntéseimet és hogy mik azok a dolgok, amiket irányítani tudok és mik azok a problémákat, amelyekhez segítségre lenne szükségem. Megoldásokat kerestem.

 

Nincs csodaszer, nincs gyógymód. Az emberek csak egymásra számíthatnak, de ha senkid sincs meg kell tanulnod mindent egyedül kézben tartanod. Lehet, hogy időről időre összeomlasz, de ha elég erős vagy és megtalálod a megoldásokat, újra és újra talpra fogsz állni.

 

.be">
.be

 

Amennyiben tetszett a cikk, látogasd meg facebook oldalunkat és nyomj rá egy lájkot, hogy első kézből értesülhess az újdonságainkról! Ezen kívül szeretettel várunk Téged a csoportunkba is, ahol meg tudjuk beszélni a téma összes részleteit egy remek társaságban, még akkor is, ha nem értesz vele egyet. 

 

Ha tetszett a cikk, akkor ez is tetszeni fog:

 

Van értelme azt remélni, hogy 2021 bármivel is jobb lesz? 

 

 TÁMOGASSUK EGYMÁST!

 

Mint azt bizonyára ti is tudjátok, a jelenlegi járványhelyzet sokakat megvisel, ahogy a magazinokat is. Sajnos mi sem vagyunk kivételek. De igyekszünk a nehézségek ellenére is kitartani és minden körülmény ellenére, továbbra is a maximumot nyújtani nektek, minőségi cikkekkel szórakoztatni, informálni benneteket.

 

Ezért arra kérünk titeket, kedves olvasóinkat, hogy támogassatok bennünket! Az alábbi számlaszámon tudjuk fogadni a felajánlásokat, amelyek hozzásegíthetnek bennünket a magazin fennmaradásához.

 

Cserébe ígérjük, hogy a tőlünk telhető legjobbat nyújtjuk nektek!

 

Bankszámlaszám: 10918001-00000025-99320004 (UniCredit)

 

Cégnév: Mega-Invest Ingatlanközvetítő és Tanácsadó Korlátolt Felelősségű Társaság

Pin It
Váltás teljes nézetre!
Az oldal tetejére!