Ritka a vigasztaló sor, nem igaz? Több az olyan cikk, amely azt mondja: hagyd a francba. Ne várj rá. Engedd el. Keress olyat, aki nem tököl annyit, aki téged akar. Vagy ne picsogj már annyit, hiszen az csak egy gyűrű, egy papír, anélkül tán nem vagy boldog? De én megértem az érzéseidet.

 

 

 

eljegyzes vigasz 01

képek: unsplash

 

Jól tudjuk, hogy a házasság témában a lányok mindig előbb kaphatók. Hiszen, sokan már gyerekkoruk óta arra vágynak, hogy férjhez menjenek. Legyen valaki az életükben, aki szereti, megbecsüli és óvja őket, gondoskodik róluk. Ezt látják vagy ezt nevelik beléjük. Sőt, igazság szerint ez evolúció is ezt diktálja. Már az őseink is családban érezték jól és biztonságban magukat. Úgyhogy igazán meg lehet érteni azokat a nőket, akikben erősen él a házasság iránti vágy.

 

Pláne, ha szerelmesek. Hiszen a szerelem szép dolog, ahogy a házasság is. Igaz, vannak, akik e téren álomvilágban élnek és azt hiszik, minden olyan csodálatos, gondtalan, mennyei lesz, mint a hollywoodi filmekben. Persze, ez is megtörténhet. Ám az igazság az, hogy a házasság kemény munka és a szerelemet is tudni kell éltetni, mert nem magától értetődő egy életre.

 

Az sem igaz, hogy minden pasi fél a házasságtól. Erről idekattintva olvashatsz.

 

Szóval, itt vagy te: akinek talán a leghőbb vágya, hogy a párja megkérje a kezét. Együtt vagytok már kettő… öt… talán tíz éve. De még mindig semmi. Érzed, hogy te készen állsz. Szereted. Már együtt is éltek. Maximálisan kiismerted vagy legalábbis elég jól ahhoz, hogy tudd: kivel kötnéd össze az életedet. Láttad őt már jó és rossz passzban egyaránt. A kapcsolatotok túl élt már pár csapást, összezördülést, nem egyszer próbára tétetett és még mindig együtt vagytok. Úgy véled, működik nálatok a jóban rosszban meg az egészségben betegségben is kitartotok. Még az is lehet, hogy mindezzel a partnered is egyet ért. Mégsem teszi fel a kérdést.

 

eljegyzes vigasz 03

 

Te pedig magadban keresed az okot. Nem vagy elég szép, okos, különleges. Nem szeret eléggé. Vár egy jobb lehetőségre. Mondani sem kell, ha rákérdezel ezekre, tagadja. Sokszor így is van. Nem ez a valódi oka annak, hogy nem vesz el. Hát akkor mi? Jól tudod: fél az elköteleződéstől. Tart attól, hogy minden megváltozik. A házasság sokakat megrémít. Túl véglegesnek tűnik, mintha maga az életük zárulna el, márpedig túl fiatalnak érzi magát ehhez. Aggódnak, hogy mindketten megváltoztok és minden rosszabb lesz. Ha csak nem tudod egy látomásban megmutatni neki, hogy mindez félelem, mégis, hogyan űzhetnéd el az aggályait?

 

Az esetek többségében az igazság az: szeret. Ha csak nem tényleg egy kényelmes, időrabló pasival hozott téged össze a sors, akkor igenis szeret. Csak fél. Biztosra akar menni, hogy te vagy az igazi és igazán, minden helyzetben kitartasz mellette. Igazság szerint, ez nem rossz dolog. Gondolj csak bele, hányan házasodtak össze három hónap, egy év vagy akár két év után és rövid időn belül el is váltak. Mert nem ismerték eléggé egymást. Nem egyeztek a jövővel kapcsolatos terveik.

 

Jó az, ha több éve együtt vagytok. A könyvek lapjain olvasott, nagy, sorsszerű szerelmek izgalmasan és csodásan hangzanak, de nem életszerűek. Nem elég a szerelem a házassághoz, ezért ne akard, hogy pusztán szerelemből vegyen el. Neked is jobb az, ha alaposan kiismered a leendő férjedet, mert elhiheted: sok nő vágyott a házasságra, aki megkapta, de utána jött csak rá, mekkora hibát követett el.

 

eljegyzes vigasz 02

 

Megértem, hogy úgy érzed, telik az idő. Megértem a csalódásodat, hogy ő évek óta húzza, halogatja, talán ígérget. Beszélned kell vele erről. Hogy tervez-e egyáltalán, valaha is elvenni. Mert ha nem, ő soha nem akar megházasodni, akkor jobb, ha tudod: kicsi az esélye annak, hogy pálfordulásban lesz része és meggondolja magát. Sajnos ezt sokak tapasztalata igazolja. De ha őszintén megnyílik és elmondja, hogy fél, időre van szüksége, akkor fontold meg alaposan, mennyi fér még bele neked. Ám ha csak hiteget, hogy „majd egyszer” meg viccelődik vele, akkor ugyancsak fontolóra kell venned: nem gondolja komolyan. Ahogy azok se, akik meglepnek egy gyűrűvel, de hosszú évek után sem hajlandóak konkrétan beszélni a házasságról.

 

Minden eset más és más, ahogy nincs két egyforma férfi sem. Neked azt kell tudnod, mi az álláspontja a házasságot illetően. Annak fényében kell döntened: türelmes leszel vagy sem.

 

Néha megéri várni. Akár éveket. Hagyni, hogy a férfi legyőzze félelmeit és megérjen. Hidd el, ez is megtörténhet. Nem az a cél, hogy ezek a sorok álltassanak téged és benne maradj egy egyoldalú, esetleg kihasználó kapcsolatban. Légy józan, akármennyire is szerelmes vagy! Tudj reálisan gondolkodni! Nem mindig az a jó, ha sietteted a dolgokat. Adj időt magatoknak. Érjetek, csiszolódjatok, tapasztaljatok. Ismerjétek ki egymást alaposan.

 

Ha tudod, hogy nem zárkózik el a házasságtól, csak időre van szüksége, valóban túl fiatalok vagytok vagy előbb még anyagi szinten alapozná meg az életeteket, légy türelmes. Tudom, te már tökéletesen boldog feleség lennél. Az is lehetsz. Csak ne erőltesd. Ne siettesd. Igen, a férfiak lassan érnek. De megérnek.

 

 

Amennyiben tetszett a cikk, látogasd meg facebook oldalunkat és nyomj rá egy lájkot, hogy első kézből értesülhess az újdonságainkról! Ezen kívül szeretettel várunk Téged a csoportunkba is, ahol meg tudjuk beszélni a téma összes részleteit egy remek társaságban, még akkor is, ha nem értesz vele egyet. 

 

Ha tetszett a cikk, akkor ez is tetszeni fog:

 

Nem számít, milyen régóta vagyunk együtt: emlékeztess arra, mennyire szeretsz!

 

 TÁMOGASSUK EGYMÁST!

 

Mint azt bizonyára ti is tudjátok, a jelenlegi járványhelyzet sokakat megvisel, ahogy a magazinokat is. Sajnos mi sem vagyunk kivételek. De igyekszünk a nehézségek ellenére is kitartani és minden körülmény ellenére, továbbra is a maximumot nyújtani nektek, minőségi cikkekkel szórakoztatni, informálni benneteket.

 

Ezért arra kérünk titeket, kedves olvasóinkat, hogy támogassatok bennünket! Az alábbi számlaszámon tudjuk fogadni a felajánlásokat, amelyek hozzásegíthetnek bennünket a magazin fennmaradásához.

 

Cserébe ígérjük, hogy a tőlünk telhető legjobbat nyújtjuk nektek!

 

Bankszámlaszám: 10918001-00000025-99320004 (UniCredit)

 

Cégnév: Mega-Invest Ingatlanközvetítő és Tanácsadó Korlátolt Felelősségű Társaság

Pin It
Váltás teljes nézetre!
Az oldal tetejére!