Az, hogy nem voltál jó barát, az korántsem fedné le azt, hogy jutottunk el idáig. Te nemhogy jó barát nem voltál, de valószínűleg barát sem. Most már látom, te sosem a barátot láttad bennem, hanem a pénztárcát, a szolgát, a lábtörlőt. Mindennek néztél engem, csak annak, nem ami igazán voltam. Anyád helyett anyád, vagy ha úgy tetszik: testvéred helyett a testvéred. Hosszú idő kellett, de belátom: talán soha nem tiszteltél és nem becsültél engem.

 

 levelbaratnak 01

kép: pexels.com

 

Nem magamat akarom fényezni, egyszerűen ez az igazság. Ha szeretek valakit, a barátomnak tekintem, a legjobbat adom magamból. Nem spórolok pénzzel, idővel, pláne nem szeretettel. Mindig segítettem rajtad, akkor is, ha kérted és olyankor is, amikor nem. Hogyha váratlanul kopogtattál az ajtómon, és én azonnal a rendelkezésedre álltam. Mert nekem ez volt a természetes, hogy aki számomra fontos, annak adok.

 

 

Csessze mega az ég, pedig én a barátomnak hittelek! Jól tudod, hogy nem vártam cserébe semmit. Nem azért tettem, amit tettem, hogy te hálálkodj nekem vagy bármit is megfizess. Ha kaptam egy köszönömöt vagy láttam, hogy jót tehettem veled, örültem. Ez volt számomra a viszonzás. De te sokszor még ennyire sem voltál képes. Ahogy ezek, úgy az is köszönöm nélkül maradt, mikor minden egyes esetben kihúztalak a bajból. Azt láttam, hogy egy idő után mindezt elvárod, mert ha nem kaptad meg mindezt, megsértődtél. De igazából nem ezért vagyok rád mérges. Nem az bánt, hogy kihasználtál. Inkább az, hogy nem vettem észre: te komoly segítségre szorulsz. Azt hittem, én is tehetek érted valamit és változtathatok a sorsodon. Sajnos beléd tört a bicskám és ezt sajnálom, hogy nem menthettelek meg!

 

Ezért is esett rosszul, mikor kioktattál arról, milyen az igaz barát. Kiabáltál velem, nyilvánosan megaláztál mások előtt, hogy rossz barát vagyok.  Úgy beszéltél velem, ahogy emberfia nem érdemli meg.  Inkább tedd fel magadnak a kérdést, te mit adtál nekem? Mivel viszonoztad a szeretetemet, a kedvességemet?

 

level baratnak 02

 

Azzal, hogy kihasználtál! A végén már a szemembe hazudtál, átvertél és nem egyszer megloptál! Hát nincs benned semmi tisztesség, hogy bizonyos határokat nem lépsz át? Nem köpöd le azt, aki eddig segített? De látom, sem jó érzés nem volt benned irántam. Csak a haszonvágy! Még, még, még adjanak neked! Te mindig csak kapni akarsz! Istenem… bárcsak sikerült volna a jó útra terelni téged! Bár letetted volna azokat a hülye a drogokat, meg a piát. Bár csak hallgattál volna rám és most nem tartanánk itt! Nem annak a kezébe haraptál volna bele, aki igazán segíteni akart neked!

Tudom, azért van ez, mert ezt láttad otthon. A szüleid is drogoznak, piálnak, nálatok ez a közös családi tevékenység. Annyira elszomorító! A családod is olyan, mint te, hiszen magad mesélted. Mindenki csak lop, csal, hazudik egymásnak és másoknak is. Mindig csak az érdekkapcsolatokat tartották fontosnak, hogy így jussatok előnyhöz. Úgy tűnik, semmi érdemlegeset nem tanítottak neked, a te értékrendszered abból áll: még többet, bármi áron. Ez akár mentség is lehetne arra, hogy lettél te ilyen, de nem az, mert kiléphettél volna ebből a körből és megváltozhattál volna!

 

Az Isten verjen meg, hogy nem veszed észre, mivé lettél? Hogy tudsz így nyugodtan aludni? Bánt, és dühít a dolog, mert egy kincs vagy, ami elveszett! Sokkal jobb ember is lehetett volna belőled! Ehhez el kellett volna fogadnod a segítségemet vagy mások segítségét! Le kellett volna állnod a szerekkel, de nem tetted! Nem akartál te igazán megváltozni és jobb ember lenni. Én a te helyedben szégyellném magamat, te viszont nem ismersz más életet, mindig is így éltél, mert ezt láttad normálisnak és ezt tanították neked! De sajnálom, én ebben tovább nem veszek részt! Van méltóságom, és szeretem, tisztelem és becsülöm magamat annyira, hogy szélnek eresztelek, elengedem a kezedet és véget vetek ennek a barátságnak. Félek, hogy lesz emiatt némi lelkiismeret-furdalásom, de még rosszabb lenne, ha magaddal rántanál, a te sötét világodba.

 

level baratnak 03

 

Persze te azt hiszed, ez úgysem a vég. Igen, valóban, régen meghatottak a könnyeid, a könyörgésed és megsajnáltalak. Most már csak a dühödet kapom, a mérgedet, hogy szitkozódsz és átkozod a nevemet. Azt hiszed, megbánthatsz vele. De nem! Már rég nem tudsz fájdalmat okozni! Csalódtam benned, mélységesen. Éveket pazaroltam rád. Mások megbecsültek és tiszteltek volna. Őszintén szerettek volna, nemcsak megjátsszák magukat. Őszinte leszek: sajnállak. Ez minden. Sajnálom, hogy nem menthettelek meg. Sajnálom, hogy nem semmit sem értek a tanításaim, a támogatásom. Sajnálom, hogy kárba vész a tehetséged és minden értéked.

 

De tudod, kíváncsi leszek, mi lesz veled! Hogyan valósítod meg egyedül a nagyratörő terveidet és kihez fordulsz majd, mikor baj van! Most még azt hiszed, egyedül is megoldasz mindent, számodra semmi sem lehetetlen, ám, hamar be fogod látni, hogy nem igaz. Te életképtelen vagy. Nem tudsz egymagad létezni. Világéletedben másokra támaszkodtál, a kényelemnek éltél. Mások sajnálatából vagy ajándékaiból éltél, de ennek vége. Nem tartasz te sehol. Felnőtt ember vagy és ugyanúgy a szüleid nyakán élsz és így is marad. Együtt csaljátok majd össze az életrevalót, ahogy eddig. Úgysem változol meg, mert azt hiszed úgy vagy tökéletes, ahogy, és mindenki mással van baj! Maximum keresel egy másik palimadarat, akit megkopasztasz vagy fogsz egy férjet, aki majd eltart, de én ehhez nem asszisztálok.

 

Nem rosszindulatból mondom, mert a szívem mélyén szeretlek, és jót akarok neked, de csúnyán meg fogod még szívni, hogy ilyen vagy és nem akartál kilépni abból, amit otthonról hoztál. Kegyetlenül pofára fogsz esni előbb vagy utóbb. Az élet vagy azok büntetnek meg, akiket átvertél. Egyszer még téged használnak és törnek össze ripityára. Akkor eszedbe fogok jutni. Az egykori igaz barátod.

 

 

Amennyiben tetszett a cikk, látogasd meg facebook oldalunkat és nyomj rá egy lájkot, hogy első kézből értesülhess az újdonságainkról! Ezen kívül szeretettel várunk Téged a csoportunkba is, ahol meg tudjuk beszélni a téma összes részleteit egy remek társaságban, még akkor is, ha nem értesz vele egyet. 

 

Ha tetszett a cikk, akkor ez is tetszeni fog:

 

Fájó leckék árán, de megtanultam: Értékes vagyok és szeretem magamat!

Váltás teljes nézetre!
Az oldal tetejére!