Most, hogy kibuliztunk magunkat otthon, és átléptünk 2021 kapuján, szép lassan elkezdhetnénk realizálni az idei évet. Természetesen még így az első hetekben nagyon sok ember hihetetlenül optimista. Terveket szövögetnek, álmodoznak, rápörögnek az újévi fogadalmaik beváltására. De mielőtt nagyon elrugaszkodnánk a földtől, egy pillanatra álljunk meg és gondoljuk át, mire is számíthatunk az évben!

 

 

 

2021 jobb 01

kép: unsplash

 

Nem vagyok szakértő, elemző, de még csak jós sem. Fogalmam sincs, hogy mi vár ránk idén. Ahogy valószínűleg másnak sincs. Mindenki latolgat. Még a fejesek, a vezetők, de a tudósok és igazi szakik is. Elvégre, ha hatalmuk lenne a helyzet felett, most talán nem tartanánk ott, ahol. Persze erről az egészről mindenkinek megvan a véleménye, de ez a cikk nem arról szól, hogy a vírus elszabadulásának okait és körülményeit vizsgáljuk – már ha egyáltalán létezik.

 

Nekem is – mint mindenkinek -  sejtéseim, elképzeléseim vannak, ám az is teljesen személyes, egyedi. Inkább az motivál engem, hogy mindenre felkészüljek. Legalábbis, amennyire lehetséges. Ez tűnik a legkézenfekvőbb cselekvésnek. Mert bár én is inkább az optimista emberek igyekszem gyarapítani, jól tudom, hogy bizonyos esetekben kevés a hit és a pozitív gondolkodás.

 

Nem szabad teljes mértékben becsukni a szemünket és vakon tekinteni a jövőbe. Márpedig rengeteg embertől hallom: 2021-ben minden rendben lesz. Eltűnik a vírus. Megvalósítom végre a vágyaimat. Minden olyan lesz, mint régen. Ismét utazhatunk és élhetünk. Adja az Isten, hogy így legyen. Valóban jó volna, ha idén varázsütésre megoldódna minden problémánk és a járványhelyzet egy szempillantás alatt a múlté lenne.

 

2021 jobb 02

 

De vajon van erre esély? Vagy az lenne a helyes kérdés: mennyi esély van erre? Könnyen lehetne azt válaszolni, hogy valóban történhetnek a csodák és akár csakugyan minden egyes ábrándunk valóra válik. Lássuk be, a legtöbben így gondolnak az évre. Való igaz, kellemesebb, kényelmesebb arról álmodozni, hogy 2021 majd kárpótol bennünket a szar 2020-ért. Elvégre senki sem szeret a negatívumra gondolni és sötéten látni a világot. Még a  pesszimisták sem boldogok attól, hogy túlzottan reálisan vagy akár sokkal sötétebben látják a helyzetet, mint amilyen.

 

Ám ha nem akarunk megint egy gigantikus sallert kapni az élettől, akkor igenis számolni kell azzal, hogy 2021 sem hozza el a megváltást. Senkinek sem akarok elvenni a kedvét semmitől. Nem célom, hogy bárkit is kiábrándítsak. De basszus, legyünk észnél! Nem szabad túlságosan naivnak lennünk, mert akkor csúnyán megszívjuk. Tetszik vagy sem, nem árt, ha két rózsaszínálom között előkészülünk egy B, C tervvel is. Arra az eshetőségre, ha csakugyan idén is marad a járványhelyzet, akár egész évben. Hogyha maradnak a korlátozások, a tilalmak, a bezártság, a home office és minden olyat, amit nem szeretünk. Sőt, ha reálisak akarunk lenni, akár rosszabb is lehet a helyzet.

 

Nem feltétlenül a covid és a megbetegedések miatt. Bár valóban összeomolhat a leterhelt egészségügy. A gazdagság is csődöt mondhat és még több ember veszítheti el a munkahelyét. Szóval, ne úgy tekintsünk 2021-re, mint a garanciajegyre a szebb életre. Tök jó lenne, ha számíthatnánk erre, de sajnos nem, mivel semmire sincs biztosíték!

 

2021 jobb 03

 

Úgyhogy mielőtt megtervezed az esküvőt, a nyaralást, a bulikat, az új vállalkozást meg a többi kicsi és nagy volumenű terveidet, készülj mentőövekkel. Ne legyenek rájuk szükséged, de az ördög nem alszik. Minél jobban elaltatod a félelmeidet, aggályaidat, és minél inkább csak és kizárólag a pozitív dolgokra próbálsz koncentrálni, annál nagyobb a lehetősége egy fájdalmas pofára esésnek.

Mert hát gondolj csak bele… melyik járvány állt tovább egy év alatt? Melyik gazdagság állt talpra pár hónap alatt? Vajon sok mentálisan meggyötört ember képes hetek alatt meggyógyulni? Gondolod, hogy idén a tündérkeresztanya egy pálcasuhintással mindent megold?

 

Várd az idei évet és azt, mit hoz neked. Csak légy óvatos! Minél magasabbra teszed a mércét, minél több az elvárásod, annál jobban fog fájni a csalódás is. Természetesen nincs borítékolva, de ha kicsit józan paraszti ésszel gondolkodik az ember, rá kel döbbennie: Damoklész kardja, még rohadtul a fejünk fölött lóg. Inkább legyünk arra felkészülve, hogy lesújt ránk, semmint derült égből történjen és megint csak kapkodjunk a (már elveszített) fejünket. Tudom, a remény hal meg utoljára. Reménykedjünk is! De jobb, ha mindenki a maga érdekében felkészülten nézz szembe az idei évvel. Nem biztos, hogy annyira jót tenne az emberekkel még néhány extra csalódás… nem lenne szerencsés kollektíven megháborodni vagy egymás torkának ugrani. Úgyhogy csak okosan!

 

 

Amennyiben tetszett a cikk, látogasd meg facebook oldalunkat és nyomj rá egy lájkot, hogy első kézből értesülhess az újdonságainkról! Ezen kívül szeretettel várunk Téged a csoportunkba is, ahol meg tudjuk beszélni a téma összes részleteit egy remek társaságban, még akkor is, ha nem értesz vele egyet. 

 

Ha tetszett a cikk, akkor ez is tetszeni fog:

 

Bármit elérhetek, ha erősen akarom?

 

 TÁMOGASSUK EGYMÁST!

 

Mint azt bizonyára ti is tudjátok, a jelenlegi járványhelyzet sokakat megvisel, ahogy a magazinokat is. Sajnos mi sem vagyunk kivételek. De igyekszünk a nehézségek ellenére is kitartani és minden körülmény ellenére, továbbra is a maximumot nyújtani nektek, minőségi cikkekkel szórakoztatni, informálni benneteket.

 

Ezért arra kérünk titeket, kedves olvasóinkat, hogy támogassatok bennünket! Az alábbi számlaszámon tudjuk fogadni a felajánlásokat, amelyek hozzásegíthetnek bennünket a magazin fennmaradásához.

 

Cserébe ígérjük, hogy a tőlünk telhető legjobbat nyújtjuk nektek!

 

Bankszámlaszám: 10918001-00000025-99320004 (UniCredit)

 

Cégnév: Mega-Invest Ingatlanközvetítő és Tanácsadó Korlátolt Felelősségű Társaság

Pin It
Váltás teljes nézetre!
Az oldal tetejére!