Ma, ahogy az önkéntes karanténom sokadik napján elkezdtem olvasgatni a főbb híreket, én bevallom, hogy egészen meg is nyugodtam. Tökéletes képletem van okokból, miértekből, sőt még gyógymódot is kaptam, biztos forrásból!

 

veszhelyzetek doktoratusa 01

kép: onlyu.cz


Mert itt a facebookon, hemzsegnek a frissen, Summa Cum Laude diplomázott, gyakorlott, mindent megtapasztalt és mindenhez értő zsenik. Azok, akiknek mindenről van tökéletes elméletük, tűpontosan érvelnek, és persze az véletlenül sem fordul meg a fejükben, hogy az, aki valóban ért hozzá, nem biztos, hogy médiából vagy böngészésből szedte az információt.


A nagypapám mondta nekem sokszor, hogy „Kiscsillagom, amikor az okos hülyéskedik az vicces, de amikor a hülye okoskodik, akkor inkább sírnék.” Távol álljon tőlem, hogy ezzel bárkit lehülyézzek. Nem ez a célom.  Viszont azt gondolom, hogy van egy határ, amit sem okosan sem hülyén, nem kellene átlépni. Csak azért nem, mert a tévesen terjesztett információk, tuti gyógymódok, lehet, hogy pont ott nem fognak működni, ahol valaki tényleg bajban van.

Mert én értem, hogy aki tudja a tutit, az nem fél, és Ő aztán nagyon nagy koponya… belefekszik magzatpózban egy vírusos kádba. Sőt még talán be is takarózik majd vele! Értem azt is, hogy mi mind egy globális terv részei vagyunk, az új világrend épp lefekteti az alaptörvényét, közben királyt választ, felvásárolja a tőzsdét, mi pedig rabszolgaként fogunk gyapotot szedni neki akkor, amikor elfogyott a vajaskenyér, és kell az a kis apró. Értek én mindent. Komolyan.

 

veszhelyzetek doktoratusa 02

 

Sőt, többet teszek annál. Elfogadom, hogy te ezt valóban így látod logikusnak, még hiszel is benne, és hidd el, hogy nem akarok veled ezen vitatkozni, mert én sem tudnék sokkal jobb vagy összefüggőbb érvet arra, ami most velünk történik. Meghallgatlak, elolvaslak vita nélkül, és nem próbállak meg meggyőzni az ellenkezőjéről. Hanem azért, mert nem ismerem a válaszokat olyan teljes bizonyossággal, ahogy te. Találgatni meg nem szeretnék.

 

Szóval most játsszuk azt, hogy te nem tudod mindenre a választ, Jó? Tudom, hogy okos vagy, tudom, hogy meg tudod mondani a bármit, de mi lenne, ha azt egyszer-kétszer megtartanád magadnak?  Játszunk most pár napi Csendkirályt. Mindent tudva, trónon ülve, megkoronázva. Csendben vigyázva a szeretteinkre. Magunkba merülve…

Nyertem! Tudom. Te ezt is tudtad előre!

 

Amennyiben tetszett a cikk, látogasd meg facebook oldalunkat és nyomj rá egy lájkot, hogy első kézből értesülhess az újdonságainkról! Ezen kívül szeretettel várunk Téged a csoportunkba is, ahol meg tudjuk beszélni a téma összes részleteit egy remek társaságban, még akkor is, ha nem értesz vele egyet. 

 

Ha tetszett a cikk, akkor ez is tetszeni fog:

 

Hol vagytok, ti erős férfiak a mindennapi rutinból?!

Váltás teljes nézetre!
Az oldal tetejére!