múltad rabja

A múlt néha a minden, a jelen pedig a tripla semmi, ha pókert játsszunk az élettel, akkor valószínűleg így lehetne helyesen megfogalmazni. De a valóság nem egy kártyajáték; nem lehet ki-, és beszállni az ember kénye-kedve szerint. Nem húzhatod magad után a másikat, mint egy rongybabát, és nem is lökheted félre, ha neked éppen nincsen rá szükséged.

pánszexuális

Akkor én most pánszexuális vagy biszexuális vagyok?! – kérdezte egy nap Zsani. Eddig azt vallotta magáról, hogy biszexuális, vagyis egynél több nemhez vonzódik. Bonyolódott már kapcsolatba nővel és férfival is, méghozzá azért, mert fizikai vonzalmat érzett a kiszemeltje iránt. Csakhogy nemrégiben olvasott a pánszexuálisokról egy cikket és kissé elbizonytalanodott magában...

barátodnak panaszkodsz egy pszichológus helyett

Sokan tesszük ezt. Leülünk a barátnővel egy bögre kávé vagy pohár bor kíséretében és alaposan kibeszéljük magunkat. Megosztjuk vele örömünket, bánatunkat, igaz, egyesek gyakran inkább csak a bánatukat. „Szar a kapcsolatom, a Vince még mindig nem változott meg, közben boldogtalan vagyok, mert értéktelennek érzem magamat. Nem vagyok sikeres, nem jön össze semmi”. Igen, egy barát arra is „való”, hogy meghallgasson bennünket, a gondjainkkal együtt. De…

értékes vagyok

Elképesztő mennyiségű pofont kaptam már. Nem szó szerint, hiszen vannak a fizikai ütésnél is keményebb sallerek, amit az élettől kaphatunk. Nem tudom miért, de nekem bőven jutott. Annyiszor bántottak már meg, hogy azt szégyen bevallani. Sokáig nem hittem abban, hogy képes leszek talpra állni és teljes életet élni, de megtörtént. Azóta nem is kaptam pofont.

Felérhet a barát egy családtaggal

Patrícia és Anna több, mint tíz éve barátok. Anna az első munkahelyén ismerte meg és bár azóta mindketten munkahelyet váltottak, örök barátok lettek.  Ismerik egymás családját, ott voltak a másik esküvőjén, és sokszor jönnek össze a gyerekeikkel együtt, mint egy nagy család. Szerethetik is jobban egymást a saját testvéreiknél? Lehet egy barát olyan, mint egy családtag?

titoktartás pszichológia

Vannak, akik egyáltalán nem képesek rá. Amint hallanak valamit, azt egyből tovább is adják. Egyrészt, mert nem bírják a titokkal járó terhet, míg mások szimplán kényszert éreznek arra, hogy megvitassák másokkal azt, amit megtudtak. Velük ellentétben állnak azok, akik akár éveken át képesek titkot cipelni. Eleinte talán meg sem kottyan, de az évek előrehaladtával egyre inkább belerokkanhat az ember.

jobb a szex 40 év felett

Azt mondják, hogy ma a negyvenesek az új harmincasok. Egyrészt mert kitolódik az átlagéletkor, másrészt mert a negyvenes nők újjászületőben vannak. Már nem azok a tipikus háziasszonyok, akik életét a gyereknevelés és a házvezetés teszi ki, meg az unalmas, szürke hétköznapok a férjével. A legkevésbé sincsenek beletörődve a sorsukba. A mai negyvenesek hihetetlenül fittek, élettel telik és kivételesen jó munkaerők, hát még szeretők!

nők irányítsák a világot

Nem mintha napjainkban nem lennének női elnökök, politikusok, befolyásos döntéshozók. Épp ez a lényeg! Gondoljunk csak bele, hogy mi nők, mit értünk el évszázadok alatt. Ami a férfiaknak alap volt, azt nekünk ki kellett könyörögni vagy éppen harcolni. Igaz, a világban nem mindenütt van egyenlőség és még a mai nap is akadnak olyanok, akik ferdeszemmel néznek a nőkre ott, ahol eddig csak férfiak dolgoztak, pedig kezdhetnek hozzászokni. Jó esély van arra, hogy egy szép napon a nők vezessék a világot.

szépség vagy pénz

Melyiknek van több értéke? A pénznek vagy a szépségnek? Könnyen elintézheted a kérdést egy vállrándítással és mondhatod azt, hogy természetesen a pénznek van nagyobb értéke. A pénz egyet jelent a hatalommal. Bármi elérhető és megszerezhető vele. A pénz ajtókat nyit meg. Csakhogy, ha jobban belegondolsz, mindez a szépségre is igaz.

A nők kielégítése fontosabb lehet, mint a férfiaké!

Sokakat, ha megkérdeznek arról, hogy szerintük kinek a kielégítése fontosabb, azt szokták válaszolni, hogy mindkét fél vágya ugyanolyan fontos. Ahogy a párkapcsolat, a házasság, a szex is kétemberes. Fontos, hogy mindketten élvezzék. Ez valahol igaz. De vajon hosszú távon kinek az elégedettsége lehet hatással a kapcsolat minőségére és időtartamára? Meg fogsz lepődni, mert a válasz nem az, hogy a nő és a férfi szexuális tapasztalata ugyanolyan fontos.