fétis

Szinte minden pasi szereti a cicit vagy minimum a popsit. Ahogy rengeteg nő van oda a szakállért vagy épp a tetoválásért. Mindenkinek megvan a maga gyengéje, amitől szinte azonnal be tud indulni, és lerobban róla az alsó. Legalábbis az illetőben megvan az a „plusz”, amitől ideális partnerré válik. Vagyis valahol mindenkinek van egy fétise. Ám egyeseknél ez a fétis igencsak meglepő vagy egyenesen terhes…

lomtalanítás

Talán neked is tele van a pincéd vagy a garázsod háztartási hulladékokkal. Bedöglött mosógéppel, DVD lejátszóval, tévével, porszívóval meg még egy rahedli kidobásra szánt lommal. Ezeket megpróbáltad megszerelni, mielőtt újat vettél? Vagy alig vártad, hogy végre lecserélhesd őket? Jobb szereted az újat, mintsem a régivel vesződni? Remélhetőleg a kapcsolataidat tekintve nem ezt a politikát folytatod…

monogámia

A legtöbb nő szerint ez törvényszerű. A megcsalás. Sokan mondják azt, hogy minden férfi csaló, mert egyszerűen ezt diktálja az ösztönük. Képtelenek arra, hogy hosszú távon egyetlen nővel szexeljenek. A híres ösztön azt diktálja, hogy menjenek a nagy világba és szórják a magvaikat, ahogy az ősember is tette, annak érdekében, hogy fennmaradhasson az emberi faj.

udvarlás

Eltűntek. Mint szürke szamár a ködben. Egyre több nőtől hallom ezt, de nem mellesleg, szemem is van hozzá, hogy lássam: az udvarló pasik szőrén-szálán eltűntek. Azok, akik hajlandóak randizni, rögtön a sétálás, az iszogatás, esetleg vacsora után a lényegre térnek. Ágyő drágám, ez nem fog összejönni vagy akkor mehetünk a lakásodra?

40 fölött

Negyvenhárom éves vagyok. Elváltam és két tini gyerekem van. Most jól érzem magamat a bőrömben, de nem mindig volt így. Ugyanis a környezetem nagyon sokáig azt akarta elhitetni velem, hogy értéktelen vagyok. Hogy már nem vár rám semmi. Elmúltam negyven, húzzam le a rolót és várjam ki türelmesen, amíg elvisz a kaszás. Hiszen már nem leszek szebb, sikeresebb, hamarosan úgyis megbetegszem és egyedül halok meg, mert ne is számítsak arra, hogy bárkinek is kellenék negyven felett.

Prostikból áll az egész világ

Talán nem az egész… de az biztos, hogy sokakra igaz. Rengeteg embert meg lehet venni. Pénzzel, hatalommal, pozícióval, ékszerrel, de akár piával is. Miért? Mert gyengék? Mert a könnyebb utat választják? Ez a kényelmes? Nincs bennük olyan, hogy tisztesség, erkölcs, felelősség? Hová lett az emberi tartás? Mikor tűnt el? Vagy mindig is ilyen világot éltünk?

fürdés gyerekkel

Közös fürdőzés a csemetével. Egyesek szerint ez a világ legtermészetesebb dolga. Egyrészt remek játék, szórakozási lehetőség, másrészt pedig kapcsolatépítésnek sem utolsó. Mások viszont a gondolattól is elborzadnak és messzire elkerülik annak lehetőségét, hogy pucérkodjanak a gyerekük előtt vagy például anyuka kínosan figyel arra, hogy lánygyermeke semmilyen körülmény között ne láthassa meg apu felszerelését. Szerinted melyik viselkedés az egészséges?

 hinni az emberekben

Nem könnyű felelni rá, ugye? Sokan azt mondjátok, hogy vannak, akikben igen. De most távolodjunk el egy kicsit az ismerősöktől, a rokonoktól meg a barátoktól. Tudsz hinni az emberiségben? Abban, hogy megváltozhatnak? Hogy több jó ember is lehet? Hogy megszűnhet a gonoszság vagy legalábbis minimalizálódhat? Képes vagy ebben hinni, hogy megtörténhet a csoda? Vagy szerinted mindez egy szép álom, egy utópisztikus világ, ami soha nem jön el?

te sem gondolsz a jövőre

Nagyon sokan hirdetik és vallják azt, hogy: csak ma a fontos. Egyedül az számít, ami van. Ma kell szeretni, élni, mulatni, tanulni. Ez igaz. De ennek akkor van értelme, ha azt is tudod, mit akarsz. Hova tartasz. Mi a célod. Mert ha csak azt mondod: „Úgyis csak az számít, ami ma van, mit foglalkozzak én a jelennel, a jövő úgyis messze van és kiszámíthatatlan”, akkor ne csodálkozz, hogy sosem jutsz majd egyről a kettőre.

Kaméleonoké

De legalábbis ezt akarják elérni. Ez lenne a cél. Változz! Folyamatosan. Ha a világ egyet lép előre, akkor tarts vele te is. Ha lemaradsz, vagy ha nem akarsz, ki fogsz lógni a sorból és akkor számkivetett leszel. A társadalom peremére kerülsz, ahol a magány, meg esetleg a hozzád hasonlók várnak majd. És miért? Mert nem voltál hajlandó a világ legújabb trendjéhez idomulni.