múltad rabja

A múlt néha a minden, a jelen pedig a tripla semmi, ha pókert játsszunk az élettel, akkor valószínűleg így lehetne helyesen megfogalmazni. De a valóság nem egy kártyajáték; nem lehet ki-, és beszállni az ember kénye-kedve szerint. Nem húzhatod magad után a másikat, mint egy rongybabát, és nem is lökheted félre, ha neked éppen nincsen rá szükséged.

Pocsék a szex

Izabel mesélte, hogy nagyon boldog a partnerével. Még három év után is tombol a szerelem. Úgy érzi, megtalálta a lelki társát, aki megérti, odafigyel rá. Áron empatikus, odaadó, nyitott, mindenben támogatja őt. Egy hamisítatlan romantikus úriember, aki egyúttal igazi férfi is. Csak éppenséggel egy dolog árnyékolja be Izabel felhőtlen boldogságát: pocsék vele a szex.

Nagyon unom már. Harminc múltam, van egy hétéves kapcsolatom, de még nincs gyerekünk. Jó, azt még meg tudják „bocsátani”, hogy még nem vagyunk házasok, meg talán azt is, ha esetleg nem is leszünk. Ez a legkevesebb. De az felfoghatatlannak tűnik, hogy miért nincs még gyerekem. Egyre csak azt kérdezik: mire vársz?

nem érdemel meg bennünket

A világ tele van rejtélyekkel és ebből az egyik maga a szív. A szív, amely sokszor olyanért dobog, akiért nem kellene. Az agyunk ezt tudja, tisztában van vele és bármilyen hangosan is kiabálja, hogy ne tedd, ne szeresd, engedd el, te már csak azért sem hallgatsz rá. Mert nem tudsz. Vagy mert nem is akarsz?

 engedi magát meghódítani

A nő legyen Nő. Ez nem azt jelenti, hogy legyél gyenge madárka, szenvedj társfüggőségben, képtelennek bizonyulj egyedül kinyitni egy uborkásüveget. Csak légy valódi, igazi, hamisítatlan nő, aki engedi, hogy a férfi, féri legyen. Engedd, hogy meg akarjon hódítani, kényeztessen, elvarázsoljon. Persze erre talán azt mondod: oké, ehhez már csak a férfi kellene, aki hajlandó is rá. Hidd el: van, aki hajlandó.

te vagy önmagad legjobb társa

Folyton a szerelmet keressük. Az igazit. A lelki társat. Egy másik embert. Ugyanis azt gondoljuk, ez a másik személy lesz a boldogságunk titka, forrása. Számos oka van annak, hogy másoktól függővé tettük a boldogságunkat. Egyre csak keressük a Nagy Őt és közben egyre boldogtalanabbak vagyunk. Elszomorít bennünket a magány, a sikertelenség, a kudarc, hogy nem leljük az igazit. És nem látjuk a fától az erdőt…

alexitímia

Hangsúlyozom: betegség. Ez nem sci-fi, nem kitaláció. Nagyon is valós betegségről beszélünk. Szerencsére nem tucat betegség, de létező probléma. Úgy hívják: alexitímia. Érzelmi analfabetizmus.  Olyan dolog ez, amit az ellenségemnek sem kívánok.

wonder woman

A Wonder Woman, illetve a Csodanő nem egy sima képregény ihlette film. Nem pusztán arról szól, hogy van egy gigaerős nő szuperképességgel megáldva, aki hajmeresztő dolgokra képes. Többről szól, semmint egy embereket, világot megmentő hősnőről. Ha kicsit továbbnézünk ennél megláthatjuk, hogy a női lélekről és a nők-férfiak közötti kapcsolatról is szól.

Előbb a szex

Randi, azután szex. Vagy randi sem kell, csak szex. A hangsúly az utóbbin van, ugyanis, ha az jó és működik a kémia, akkor lehet tovább ismerkedni. Egyre több olyan sztorit hallok, amelyből az derül ki, hogy manapság rendesen felcserélődött az ismerkedési sorrend. Nemcsak a pasik, hanem a nők között is akadnak olyanok, akik elkezdték ezt az új filozófiát vallani.

nehezen a férfiak az őszinte nőt

Manapság mindenütt azt hangoztatják: légy őszinte. Csak az őszinteség a nyerő, a célravezető. Na, igen ám, de a gyakorlatban az derül ki, ha valaki őszinte, arra sokszor megorrolnak. Pedig az őszinteség valóban jó. Felszabadító. Eredményes. De akkor miért van az, hogy sok férfi nehezen viseli az őszinte nőt?