múltad rabja

A múlt néha a minden, a jelen pedig a tripla semmi, ha pókert játsszunk az élettel, akkor valószínűleg így lehetne helyesen megfogalmazni. De a valóság nem egy kártyajáték; nem lehet ki-, és beszállni az ember kénye-kedve szerint. Nem húzhatod magad után a másikat, mint egy rongybabát, és nem is lökheted félre, ha neked éppen nincsen rá szükséged.

 Vészhelyzetek doktorátusa

Ma, ahogy az önkéntes karanténom sokadik napján elkezdtem olvasgatni a főbb híreket, én bevallom, hogy egészen meg is nyugodtam. Tökéletes képletem van okokból, miértekből, sőt még gyógymódot is kaptam, biztos forrásból!

Bármit elérhetek, ha erősen akarom

Csak akarnod kell. Koncentrálj erősen és sikerülni fog. Ha igazán akarod, semmi sem állhat az utadba. Nincs számodra lehetetlen. – ezekhez hasonlókat lehet hallani, olvasni a népszerű motivátoroktól, de még olykor a szüleink, barátaink is valami ilyesmit hangoztatnak. De mennyi igazság rejlik ebben a felfogásban? Hogy elég nagyon akarnom valamit és az valóra is válik?

Szerencsejátékos férfiak

Az egyetlen, igazi értéket. A legnagyobb kincs egy kapcsolatban, a nő szerelme. Mert a szerelmes nő kész mindent megtenni a párjáért. Tűzbe tenné érte a kezét. Hegyeket mozgatna érte. Ez nem irodalmi túlzás, hanem ez az igazság. Az a nő, aki odáig van a partneréért, az bármit megad a kedvesének és meg is teszi. Csakhogy ez az, amit bizonyos férfiak előszeretettel eljátszanak.

szingli

Megszoktam, hogy pro és kontra, de minden esetben megkérdőjelezik az életem pozitívumait. A teljességét, boldogságát, önmagam elégedettségét, de még azt is, hogy mennyire lehet nekem nehéz vagy épp könnyű a mindennapokban egyedül… Én ugyanis szingli vagyok 15 éve, és eszembe sem jut, hogy ezen változtatnom kéne. Akár a következő 15 évben, akár bármennyiben. És tényleg jól vagyok…

férfi mögött

A mondás úgy tartja: minden sikeres férfi mögött áll egy nő. Többségében ez így is van. Kutatások is bizonyították, hogy a nős férfiak sokkal sikeresebbek. De szolgáljanak ékes például a királyi családok, Kennedy-ék vagy éppen Obamáék. Obama mögött nem csak a felesége Michell áll, de még Sarah is, a nagyanyja. Ez mind szép és jó, csak egy dolog szúr szemet ebben az egészben: mégis ki áll a nők mögött?

erős férfiak

Amikor egy érzékszervünk kevésbé vagy egyáltalán nem funkcionál, a többi felerősödik. Ha kevesebb külső inger ér minket, jobban fókuszálunk a közvetlenül meglévőkre. Emiatt észreveszünk olyan dolgokat a környezetünkben, amire máskor szinte nem is figyelünk fel… Talán ez az oka, hogy ma feltettem magamnak a kérdést: Hol vagytok, ti erős férfiak ebből a mindennapi rutinból?! Hol vagytok onnan, ahol igazán lennetek kéne?!

 házi karantén

Bianka HR-es nagy cégnél, de megoldották számára, hogy otthonról dolgozhasson a jelen körülmények miatt. Már csak azért is, mert van egy 8 és egy 4 éves gyerkőce. Digitális oktatás zajlik, óvoda pedig nincs. Ugyanakkor a férje, aki webfejlesztő, és rendszergazda, szintén megoldotta, hogy otthonról dolgozhasson. Vagyis együtt az egész család.

csillagainkban a hiba

Nem sok olyan film van, amin az elejétől a végéig lehet sírni. De a Csillagainkban a hiba ilyen. Adott kész kamasz Hazel és Gus, akik egy súlyos rákbetegek önsegítő csoportjában ismerkednek meg. Hazel elválaszthatatlan társa egy kis oxigénpalack, Gusnak pedig amputálni kellett a jobb lábát. Közös bennük a halál közelsége, ahogy az életigenlés is, ugyanis mindketten csak arra vágynak, hogy teljes életet éljenek.

házi karantén

A házi karantén otthoni munkára ítélt. A koronavírus elintézte, hogy ne utazgassak, ne rohangáljak másoknak szívességeket tenni, sem pedig ügyeket intézni. Nem tudok felhőtlenül vásárolgatni sem a barátaimmal találkozni. Többnyire minden, amit tehetek azaz, hogy otthon maradok a férjemmel, aminek meg is lett a pozitív hatása.