múltad rabja

A múlt néha a minden, a jelen pedig a tripla semmi, ha pókert játsszunk az élettel, akkor valószínűleg így lehetne helyesen megfogalmazni. De a valóság nem egy kártyajáték; nem lehet ki-, és beszállni az ember kénye-kedve szerint. Nem húzhatod magad után a másikat, mint egy rongybabát, és nem is lökheted félre, ha neked éppen nincsen rá szükséged.

drog

Reggel egy idegen férfi ágyában ébred. Vagy az utcán letolt bugyival. Atyaég! „Mi történt velem? Tutira bedrogoztak és megerőszakoltak!” Talán igen, valóban ez történt. Vagy, ami ugyanannyira lehetséges az, hogy egyszerűen annyit ivott… annyira szétcsapta magát, hogy nem emlékszik arra, mit csinált!

szakítás

Sokan hiszik azt, hogy egy párkapcsolat akkor lesz tökéletes meg sírig tartó, ha mindenben egyetértenek, nincs egyetlen rossz vagy hangos szó közöttük. Mindenben passzolniuk kell egymáshoz, mint két tojásnak, mert így nem lesz vita, konfliktus. És mekkorát tévednek! Pont emiatt lesznek örökös háborúzások a kapcsolatukban!

mérgező kapcsolat

Te is tapasztaltad már ezt az érzést? Minél több időt töltöttél a pároddal vagy épp egy barátoddal, annál szarabbul érezted magad. És persze nem azért, mert elkaptad a legújabb nyavalyáját. Csak egyszerűen fáradtnak, energiátlannak, idegesnek, nyűgösnek érezted magadat a környezetedben. Majdnem sikítófrászt kaptál. Kezdted lekaparni a falról a vakolatot. De miért? Hiszen szereted! Akkor miért érzed rosszul magadat mellette?

modern férfi

Bálint szerint a nők kissé eltévelyedtek. Óriási káosz van a fejükben a valódi férfival kapcsolatban. A saját tapasztalatai, ismerkedése során jött rá arra, hogy a nők egy része irreális elvárást támaszt a pasik irányába, a másik részük meg férfigyűlölőkké váltak. Szerinte azok a férfiak, akikre a nők vágynak, nem haltak ki, csak egyszerűen átalakultak vagy bujdosnak. Az említett férfigyűlölők és a női szívtiprók miatt.

elegancia

Sajnos minden jel arra utal, hogy végelgyengülésben meghalt az elegancia. Már csak néhány utódja maradt szerte a világban. Legyőzte őt a közönségesség, a barbárság és az ízlésficam. Emlékezzünk rá úgy, ahogy fénykorában ragyogott: kifinomult beszéd, elegáns ruhaviselet, kultúra, hagyomány.

távkapcsolat

Önkép, öntudat, bizalom, és nagyfokú szabadság szeretet, amiben pontosan tudod, hogy ki vagy és mit akarsz, és hogy a másik kicsoda és mit szeretne. Egy távkapcsolat nem előre eltervezett dolog, nem fogsz odaállni a másik felé, hogy akkor hello-szevasz, távolságban képzelem el veled, ugye megfelel neked is? Nem, ez egyáltalán nem így működik, hanem fokról-fokra alakul ki minden párnál a saját maguk által kényelmes kapcsolat.

pénzem kell

Már megfigyeltem! Évek óta csak akkor keresnek fel a rokonaim, a barátaim, az ismerőseim, de még vad idegenek is, amikor pénzre van szükségem. Tisztában vannak azzal, hogy jól megy a szekerem és nem azért, mert felvágok a pénzemmel. Tény, hogy új autót vettem és jobban adok az öltözködésemre, de ezeket is magamért tettem, nem azért, hogy mások orra alá dörgöljem a sikeremet.

szellempasi

A csaj azt mondta, hogy el kell költöznie, mert kirakták az albérletből. A pasi eltűnt. A nő azt mondta, hogy elégedetlen a kapcsolattal, több minőségi időre vágyik. A pasi lelécelt. A leány azt mondta terhes, a férfi másnap felszívódott. Te is hallottál már ilyen szellemmé vált pasikról, nem igaz? Ha a férfi bajt észlel vagy legalábbis annak az előszelét, menekülőre fogja.

bunkó

Egy párkapcsolatban alapnak kell lennie az őszinteségnek. Ezt szoktuk mondani. Elvárjuk, hogy a párunk őszinte legyen velünk. Csakhogy sokszor az derül ki, hogy őszinteségnek sírás meg sértődés a vége. Nem azért mert bunkó módon beszélt a párunk, mert érzéketlenül közölte a véleményét, meglátását. Hanem mert mégsem bírjuk ezt a híres oly nagyra tartott őszinteséget.