múltad rabja

A múlt néha a minden, a jelen pedig a tripla semmi, ha pókert játsszunk az élettel, akkor valószínűleg így lehetne helyesen megfogalmazni. De a valóság nem egy kártyajáték; nem lehet ki-, és beszállni az ember kénye-kedve szerint. Nem húzhatod magad után a másikat, mint egy rongybabát, és nem is lökheted félre, ha neked éppen nincsen rá szükséged.

Elhagyott, miközben a gyerekünket vártam

Mariannt (33) tavaly hagyta el a párja, mikor hat hónapos terhes volt. Bertalan (35) azzal indokolta tettét, hogy nem áll készen az apaságra. Csak egyszer látta a fiát, amikor megszületett, de azóta a legkevésbé sem vette ki a részét a gyereknevelésből.

plus size

Manapság elkezdtek egyre nagyobb teret hódítani a plus size-os nők. Hála az Istennek! Én mindig is lelkes támogatjuk voltam. Ez nem azt jelenti, hogy nem kedvelem a vékonyabb nőket, csak egyszerűen számomra a teltkarcsú nők a legszexisebbek és rájöttem, hogy ezzel nem vagyok egyedül!

múlt

Sokan tévesen abba a hibába esnek, hogy görcsösen igyekszenek kiradírozni a múltat. Vadul igyekszenek úgy tenni, mintha mi sem történt volna. Azt mantrázzák maguknak, hogy a múltat el kell feledni, el kell engedni, sőt: felül kell írni. De nem! Nem ezt kell tenni! Ezt csak a gyengék teszik és azok, akik menekülni akarnak. Mégis, meddig akarnál menekülni?

szenvedés

Senki sem kért arra, hogy szenvedj mellette. Pláne nem is kötelezhetnek erre. Amit utálsz hallani, ami a színtiszta igazság, azaz, hogy te döntöttél így. Hogy miért, azt csak te tudhatod. Biztos van egy jó okod, ami miatt kitartasz mellette. Az már más kérdés: ez lehet egy mondvacsinált ok is.

Elfújta a szél

Persze nem elbagatellizálni akarom a világban zajló háborúkat, amelyek célja a terület, a hatalom, a pénz szerzése. Eszemben ágában sincs. Rettenetes, hiszen emberek halnak meg benne, illetve haltak már meg az elmúlt háborúkban. De sokakat nem érint vagy egyszerűen nem foglalkoznak azzal, milyen háborúk dúlnak, mindaddig, amíg nem válnak érintetté. Elég gondjuk van nekik a saját szívükben dúló háborúval…

félelmek

Nem elég, hogy a félelmeid megbéklyóznak, visszafognak, lelassítanak. De szép lassan meg is mérgeznek. A testedet és a lelkedet is. Hónapok vagy akár évek alatt, de tönkretesznek téged és a padlóra küldenek. Ezért nem éri meg totojázni és a csodára várni, hogy egyszer maguktól elmúlnak.

álmodozás

Nagyon sokáig álmodtam. Az álmomban az emberek kedvesek, törődőek, szeretetteljesek voltak. Álmomban létezett a jóságos keresztanya, a herceg, és hogy a jó mindig elnyeri a méltó jutalmát. A világ egy biztonságos, boldog, fényes helynek tűnt. De annyi pofont kaptam, hogy kénytelen voltam felébredni.

tökéletesség

A társadalmunkat és azon belül is az emberek szívét-lelkét mérgezi ez az utálatos szokás: a tökéletesség hajszolása. Tökéletesnek akarnak mutatkozni a munkahelyükön, a párjuk, a barátjuk, de még a családjuk előtt is. Megszállottan dolgoznak azon, hogy a tökéletesség pompájában ragyogjanak. De honnan ez a szörnyű kényszer, hogy mindenáron tökéletesnek mutatkozzanak?

borderline személyiségzavaros

Endre három éve van együtt a kedvesével. Eleinte minden a legnagyobb rendben volt. Kedves, szeretetteljes, vidám volt a partnere, Évi. Olyanok voltak, mint bármely más átlagos pár. Mindketten hosszú távú párkapcsolatban gondolkodtak: házasság, majd családalapítás. De már az első félév után észrevette, hogy Évivel valami nem stimmel. Azóta kapcsolatuk hol a Mennyországra, hol a Pokolra emlékezteti Endrét.