múltad rabja

A múlt néha a minden, a jelen pedig a tripla semmi, ha pókert játsszunk az élettel, akkor valószínűleg így lehetne helyesen megfogalmazni. De a valóság nem egy kártyajáték; nem lehet ki-, és beszállni az ember kénye-kedve szerint. Nem húzhatod magad után a másikat, mint egy rongybabát, és nem is lökheted félre, ha neked éppen nincsen rá szükséged.

nemi erőszak

Huszonkét éves korában erőszakolták meg Klárit. Hazafelé tartott az est iskolából és a parkban kapta el a férfi. Azóta tíz év telt el, de már nyugodt szívvel tud beszélni a történtekről. Érthető, hogy sokáig nem volt rá képes. Ahhoz túlságosan szégyellte magát. Évekig tartott a lelki felépülése és a mai napig képesek emberek ezzel kapcsolatban újra meg újra feltépni a sebeit.

pénzt kérni

Anikó egy barátja révén ismerte meg a férjét. Azonnal meg volt a szikra. Úgy tűnt, megtalálta a vágyott partnert, a férfit, aki házasságra, családra vágyik. Egy évvel később már össze is házasodtak, mert úgy érezték, nincs értelme húzni az időt, ha egyszer minden klappol közöttük. Na, igen, csakhogy a varázslat, a házasságig tartott.

generációk

Láttunk már furcsa barátságokat és párokat. Biztos te is találkoztál már olyan 40-es férfival, akinek húsz éves csaja volt vagy olyan 50-es nővel, akinek a legjobb barátnője egy harmincéves. Hacsak nem ismered őket közelebbről, akkor tutira azt gondolod, hogy az érdek, a szex köti össze őket vagy valamilyen más ok, de lényegében arra gondolsz: úgysem tart sokáig. Valóban nem lehet őszinte és tartós barátság, illetve kapcsolat az Y és Z generáció tagjai között?

egy nagy átverés

Azt szoktuk mondani arra, hogyha valaki nem bír magával, hogy forr a vérre. Flörtöl és tovább is megy, ha úgy van, olykor már gátlástalanul élvezi a földi létet, mindenféle gondolkodás nélkül, pusztán ösztönből, és van, hogy viselkedését észre sem veszi. Annyit vesz észre, hogy szabadság van, hogy most buli van és minden jó. És nem érti, amikor azt mondják neki, hogy most ő az, aki játszadozik az emberekkel.

önjelölt királylányok

Tibi barátommal beszélgettem és azt mondta: Engem szabályosan elkeserít az, amit látok. Nap, mint nap látom az online és a való világban egyaránt, hogy egyre több a kirakatcsaj és velük együtt a sérült nők száma, mivel a kettő szorosan követi egymást. Több olyan barátnőm is volt már, akiről azt hittem: valódi hercegnő. Kívül-belül egyaránt. De a valóság az, hogy sikeresen megtévesztettek, mert valójában csak magukat megkoronázó királylányok voltak.

hpv ellen oltás

A tévében láttam először a felhívást: kérjem az ingyenes oltást a HPV ellen a 7. osztályos lányomnak. Azután a facebookon is belefutottam az egyik csajos csoportban, ahol a bizonytalan anyukák egymástól érdeklődték, ki él az oltás lehetőségével és ki nem. Ha pedig nem, akkor miért nem? Mert ez a baj, hogy hiába a tájékoztató, az orvos elmondása, egy anya mindig a százszázalékos biztonságra utazik, mielőtt döntést hoz és ez az, amit sokan nem kapnak meg ebben az esetben.

megnevelni a gyereket

Neveletlen a gyerek. – ezt bizony roppant könnyű kijelentenie egy kívülállónak, de még a rokonoknak, barátoknak is. Mindig könnyebben ítélkezünk a másik gyereke fölött, de a szülőket is ugyanilyen lazán lehet becsmérelni. És kinek a dolga lenne megnevelni egy iskoláskorú gyereket? Ez itt a kérdés!

szociopata

Mindig is megvoltak a jelek, amelyek arra utaltak, hogy szociopata. Csak én voltam a hülye és nem vettem őket komolyan. Nem egyik napról a másikra lett az. Hét évet vett el az életemből. Ennyit bírtam. Először azt hittem, pszichopata, de miután meséltem róla a pszichiáteremnek az derült ki, hogy valószínűleg sokkal inkább szociopata. Bizonyos tekintetben még rosszabb…

trófeavadász

Éveken át gyűjtöttem a skalpokat. Belegondolni is rossz hány meg hány nő szívét törtem össze. Néha még most is szégyellem magam, mit összehazudtam nekik, hogy mennyire gerinctelenül bántam velük. Meg egyáltalán azt, hogy voltam képes annyi nővel lefeküdni. Milyen beteg dolog ez? De mentségemre szolgáljon, hogy nem voltam önmagam és hogy most már bánom, hogy korábban annyira elszaladt velem a ló.