A leges legelső lépés, hogy nem estek pánikba! J Sok a teendő és gyorsan telik az idő, azonban, ezt előnyötökre is tudjátok fordítani azzal, hogy kapkodás és mindenbe bele-bele kezdés helyett szépen egymásra építitek a folyamat lépéseit, legapróbb feladatait.

 

Nem árulok el hatalmas titkot, de mostantól még inkább egy csapat lesztek, mi más lehetne a legjobb alapkő, mint a közös esküvőszervezés. Igen, igen, a Vőlegények is ki tudják venni a részüket még akkor is, ha minden elképzelést, utána járást, egyeztetést szeretett Menyasszonyukra bíznak.

Nos, nézzük, hol lehet az Uraké főszerep J

Öltöny
Valljuk be, ez a pont vitathatatlan. Gondolhatnánk, hogy elég, ha kivesznek egy öltönyt a szekrényből, de ahogy a nők, a férfiak is szeretik kiválasztani azt, hogy mi legyen rajtuk a nagy napon. Rengeteg szalon található, ahol nem csak a polcról levett kollekció közül választhatnak, hanem adott igények szerint elkészítik, az Urakra szabják a kiválasztott darabokat.

Helyszín

Ha a helyszín maga nem is kelti fel az Urak érdeklődését, a menü összeállításában, italcsomag kiválasztásában nagy segítséget nyújthatnak.

Egyre több étterem, hotel stb. biztosít lehetőséget, hogy az ifjú pár megkóstolja az esküvő napjára ajánlott ételeket. Kihasználva ezen lehetőséget, bízhatunk abban, hogy kedvesünk nem rejti majd véka alá, hogy hol szeretné elfogyasztani az ünnepi lakomát.

Mondhatnánk, hogy az italcsomagot már összeállították, de ne felejtsük el, hogy a Vőlegény ismeri legjobban a barátai ízlését, az általuk elfogyasztott mennyiséget. Ez az információ, megfelelő kiindulási alap lehet ahhoz, hogy az ajánlott csomagot a „saját" igényeiteknek megfelelően változtassátok, vagy a mennyiség tekintetében mérlegeljétek a korlátlan csomag választását, vagy az esetleges dugó díj kifizetésének lehetőségét.

Vőfély/Ceremóniamester

Az este folyamán nem mindegy, hogy ki az a személy, aki a családunkat, rokonainkat, barátainkat koordinálja, segíti, amellett, hogy stílusával, játékaival szórakoztat is.

Nem minden férfi szeret a középpontban lenni a hétköznapokban, pláne nem egy olyan eseményen, ahol nem elég, hogy mindenképp Ő rá szegeződik a tekintet, még „produkálnia" is illik magát. Az ilyen esetekben nyugtatóbb hatással van, ha Ő mondhatja ki a végső szót egy-egy játékkal kapcsolatban. Arról nem is beszélve, hogy ha maximálisanbiztos abban, hogy csak olyan történik, ami számára sem kellemetlen, előfordul, hogy kintebb kerül az a bizonyos komfort zóna és kicsit több, vagy viccesebb elemek is beépíthetők a programba.

Járműbérlés

Abban az esetben, ha azon gondolkoztok nem sablonosan, általánosan szeretnétek érkezni a templomba, anyakönyvi hivatalba vagy a lagzi helyszínére, hanem emelnétek a hatást egy veterán autóval vagy éppen az egyik legújabb modellel, az egyetlen jó döntés, ha ennek kiválasztását és intézését a Vőlegényre bízzuk. Rangsor szempontjából a top 3 elem között szerepel, amire a férfiak 80% figyelmet fordít: az autók.

Piszkos anyagiak

Napjainkban sajnos egyre kevésbé tapasztalhatók különböző illemszabályok, nőként már szinte meglepődünk, ha egy férfi kinyitja nekünk az ajtót vagy ők fizetnek az első randevún. Természetesen a szabályok kopását, nem csak az ő számlájukhoz lehet írni, hiszen mi nők mindenben függetlenséget szeretnénk, így nagy szerepet játszottunk ebben a folyamatban. Azonban akadnak még események, helyzetek, ahol az illem úgy kívánja, vegyék a kezükbe a férfiak a piszkos anyagiak rendezését.

A fentiek általános feladatok a férfiaknak, amikben még ha nem is mondják, akár örömüket is lelik. Ezek mellett akadnak még apróbb feladatok, amikben kérhetjük a segítségüket: sofőrszolgálat, Zenekar/DJ választás – főként, ha párunk tud és szeret is táncolni, akkor mindenképp érdekelni fogja, milyen zenével köszönti házas éveinek első óráit, tortaválasztás – szigorúan kóstolással ajánlott J, lásd menü kiválasztása stb.

Érdemes mindenképp szem előtt tartani, hogy ki milyen, lehet, hogy a melletted lévő férfinak tényleg teljesen mindegy, hogy „milyen zsák kerül a székre" (értsd: székszoknyaJ), de az is lehet, hogy csupán ebben a részben nem venné ki a részét, viszont egy másikban annál inkább. Így a második legfontosabb a pánik elkerülése után a kommunikáció, a vélemények kimondása, a kompromisszumok és a közös döntések.

Mindent összevetve kedves Vőlegények, ha Ti valóban szabadkezet adtok a szervezésre ráhangolt hölgyeknek, akkor a lehető legnagyobb segítség, ha odafigyeltek rájuk, meghallgatjátok és támogatjátok őket a szervezés néha cseppet sem zökkenőmentes napjain J.

Pélyi Veronika

Hófehér Álom Esküvőszervezés

http://eskuvoszervezes4u.hu/

Pin It
Váltás teljes nézetre!
Az oldal tetejére!